Adrian Posepilt, serie: 3 (1980)

Drama | 4 timer, 30 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie basert på trilogien "Adrian Posepilt", "Vårherres blindebukk" og "I den sorte gryte" av Kristian Kristensen. Om livet til korgutten Adrian, en Davidsdegn, rundt år 1700. Kallenavnet posepilt fikk han og de andre barnehjemsguttene etter de posene de bar med seg for å samle almissene de fikk. Instruktør: Tor Stokke. Musikk: Per Hjort Albertsen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel.

 

Gunilla Adriansdatter: Hun som rømte hjemmefra (1:6)

Denne serien er en fortsettelse av Adrian Posepilt og Adrian Klokker – tidligere sendt i Radioteateret. Serien bygger på romanen "I den sorte gryte" og er skrevet og dramatisert av Kristian Kristiansen. Nå er det ikke lenger Adrian som er hovedpersonen, men datteren hans Gunilla. Året er 1718 og Gunilla er 17 år. Sør i landet er det krig og uro. Svenskekongen, Karl XII, er kommet over grensen. Og det ryktes at svenske avdelinger også er på marsj mot Trondhjem.

Hør i NRKs nettspiller

Gunilla Adriansdatter: Huset i Nerbyen (2:6)

Denne serien er en fortsettelse av Adrian Posepilt og Adrian Klokker – tidligere sendt i Radioteateret. Serien bygger på romanen "I den sorte gryte" og er skrevet og dramatisert av Kristian Kristiansen. Det er oktober 1718, og krig mellom Danmark - Norge og Sverige. General Armfeldt har kommet over grensa og har foreløpig slått leir på Stiklestad. I Trondheim gjør en hva en kan for å forberede seg til å stå imot et angrep. Samtidig får Gunilla lære mer om posepilter og om hvordan far hennes hadde det som barn, enn hun bryr seg om.

Hør i NRKs nettspiller

Gunilla Adriansdatter: Postføreren som ble overfalt (3:6)

Denne serien er en fortsettelse av Adrian Posepilt og Adrian Klokker – tidligere sendt i Radioteateret. Serien bygger på romanen "I den sorte gryte" og er skrevet og dramatisert av Kristian Kristiansen. Fortsatt ligger svenskehæren i Verdalen, fortsatt er krigsbyrdene tyngende i Trondheim. Vinteren står for døren, alle skal ha mat og brensel. I Kongsgården brenner lys til langt på natt.

Hør i NRKs nettspiller

Gunilla Adriansdatter: I selveste Stiftsgården (4:6)

Denne serien er en fortsettelse av Adrian Posepilt og Adrian Klokker – tidligere sendt i Radioteateret. Serien bygger på romanen "I den sorte gryte" og er skrevet og dramatisert av Kristian Kristiansen. Adrian Posepilt, Adrian Klokker - nå kalles han Trondhjems Trompet. Plutselig dukker han opp på gamle tomter. Men visitten blir kort, han hører til orlogsskipet "Sødermannsland"s besetning, og dette har tvingende oppgaver i krigssituasjonen.

Hør i NRKs nettspiller

Gunilla Adriansdatter: Storbesøk i Melhuskroa (5:6)

Denne serien er en fortsettelse av Adrian Posepilt og Adrian Klokker – tidligere sendt i Radioteateret. Serien bygger på romanen "I den sorte gryte" og er skrevet og dramatisert av Kristian Kristiansen. Tørres Post har gitt Gunilla bud om at mor hennes er syk, og nå drar hun for å se til henne. Adrian er enda dårligere. Gunilla vil gjerne få forenet familien igjen før det er for seint.

Hør i NRKs nettspiller

Gunilla Adriansdatter: I den sorte gryte (6:6)

Denne serien er en fortsettelse av Adrian Posepilt og Adrian Klokker – tidligere sendt i Radioteateret. Serien bygger på romanen "I den sorte gryte" og er skrevet og dramatisert av Kristian Kristiansen. De manges jubel, de fås sorg. Krigen blir brakt til ende, men det blir også enkelte livsløp. Og for de etterlatte er det vanskelig å dele den allmenne glede.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search