Adrian Posepilt, serie: 2 (1978)

Drama | 2 timer, 30 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie basert på trilogien "Adrian Posepilt", "Vårherres blindebukk" og "I den sorte gryte" av Kristian Kristensen. Om livet til korgutten Adrian, en Davidsdegn, rundt år 1700. Kallenavnet posepilt fikk han og de andre barnehjemsguttene etter de posene de bar med seg for å samle almissene de fikk. Instruktør: Tor Stokke. Musikk: Per Hjort Albertsen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel.

 

Adrian Klokker: Bispevisitas i Melhus (1:5)

Et hørespill i fem deler av Kristian Kristiansen. Serien bygger på boka Vårherres blindebukk og er dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Hittebarnet Adrian vokste opp som posepilt i det gamle Trondhjem og måtte synge ved godtfolks dører for sitt daglige brød. Som 15-åring ble han klokkerdreng i Melhus, og håpet på et nytt og bedre liv. Men slik skulle det ikke gå.

Hør i NRKs nettspiller

Adrian Klokker: En dag i klokkerstua (2:5)

Et hørespill i fem deler av Kristian Kristiansen. Serien bygger på boka Vårherres blindebukk og er dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Den tidligere posepilten Adrian er nå fri for Søren klokkers tyranni og har det godt som losjerende i Melhus kro. Men folkesnakket går, om hans tidligere liv, om hvem hans foreldre kan være. Og Søren er ikke den som glemmer og tilgir så lett...

Hør i NRKs nettspiller

Adrian Klokker: Kom Hjerte, tag dit Regnebrett (3:5)

Et hørespill i fem deler av Kristian Kristiansen. Serien bygger på boka Vårherres blindebukk og er dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Anno 1700. Adrian har blitt storveies til kar, prestens høyre hånd og bispens yndling. Han er også blitt husvarm i majorsgården hvor der er to gifteferdige døtre. Men en dag kommer ei ny krojente til Melhus...

Hør i NRKs nettspiller

Adrian Klokker: Gunnhilds hemmelighet (4:5)

Et hørespill i fem deler av Kristian Kristiansen. Serien bygger på boka Vårherres blindebukk og er dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Gunnhild, den nye krojenta, har vært festet til sønnen på en storgård. En dag går hun i elven og Adrian redder henne. Den ulykkelige Gunnhild og hennes skjebne får nå en stor innvirkning på Adrians liv.

Hør i NRKs nettspiller

Adrian Klokker: Vårherres blindebukk (5:5)

Et hørespill i fem deler av Kristian Kristiansen. Serien bygger på boka Vårherres blindebukk og er dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Adrian har blitt familiefar. Han har ofret mye, men også funnet en mening med sin tilværelse. Så blir han kalt ut som soldat og sendes til Trondhjem for å motta Kongen som er på besøk i landet. Her skjer noe som skal endre livet hans helt og tvinge han til et enda større offer: Han får vite hvem som var hans foreldre.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search