Adrian Posepilt, serie: 1 (1976)

Drama | 4 timer
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie basert på trilogien "Adrian Posepilt", "Vårherres blindebukk" og "I den sorte gryte" av Kristian Kristensen. Om livet til korgutten Adrian, en Davidsdegn, rundt år 1700. Kallenavnet posepilt fikk han og de andre barnehjemsguttene etter de posene de bar med seg for å samle almissene de fikk. Instruktør: Tor Stokke. Musikk: Per Hjort Albertsen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel.

 

Hittebarnet (1:6)

Et hørespill i seks deler av Kristian Kristiansen. Dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Trondhjem - november 1674. Et nyfødt guttebarn blir lagt på en trapp - og havner i byens tukthus for tyvaktige og løsaktige kvinner. Hvem er han? Det eneste holdepunkt er en lapp i kurven med navnet "Adrian".

Hør i NRKs nettspiller

Tjuv-Olga (2:6)

Et hørespill i seks deler av Kristian Kristiansen. Dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Mester Tostein er custor i tukthuset for kvinner og får byens latter over seg når han blir sittende med et hittebarn i tillegg til skjøgene. Alt blir gjort for å finne moren, Tostein må stå fadder, og verst av alt - folkesnakket utpeker ham som Adrians far.

Hør i NRKs nettspiller

Bybrannen (3:6)

Et hørespill i seks deler av Kristian Kristiansen. Dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Myndighetene forlanger Adrian flyttet over til Blådegnhuset - et hjem for foreldreløse gutter. Men skjebnen griper inn igjen - natten før avskjeden blir Trondhjem rammet av en brann som legger hele byen i aske.

Hør i NRKs nettspiller

Sangeren fra Blådegnhuset (4:6)

Et hørespill i seks deler av Kristian Kristiansen. Dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Adrian er blitt 14 år. Tostein er død og Adrian kommer til Blådegnhuset. Et hardt liv - men Adrian er velsignet med både kvinnetekke og en usedvanlig sangstemme - egenskaper som bringer ham både gleder og vanskeligheter.

Hør i NRKs nettspiller

Jenta på stall-loftet (5:6)

Et hørespill i seks deler av Kristian Kristiansen. Dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Adrian havner på loftet hos en pike som hjelper ham etter slagsmålet. De møtes i mørket og han vet ikke hvem hun er. Stakkars pilt - han vet ikke engang hvem han selv er.

Hør i NRKs nettspiller

Den nye Adrian (6:6)

Et hørespill i seks deler av Kristian Kristiansen. Dramatisert av forfatteren og bearbeidet for radio av Tor Stokke. Adrians tid i Blådegnhuset er over. Han skal ut i lære - men ingen mester vil ta ham, med det ryktet han har. Skjebnen griper inn igjen. Soknepresten til Melhus kaller ham som klokkerdreng - Adrian spør seg hvorfor. Er det hans mor som står bak?

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search