Den lille vampyren (1988)

Barn, Spenning | 1 time, 6 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i tre deler av Angela Sommer-Bodenburg, som har skrevet flere bøker om "Der kleine vampir" og vampyrfamilien von Schlotterstein, som bor i sine kister i en gravhvelving. Vampyrer er noen overnaturlige vesener som suger blod av mennesker om natten. Ikke akkurat noen passende lekekamerat for en gutt, skulle en tro. Men en kveld Anton er alene hjemme banker det på vinduet - og inn kommer Rydiger von Schlotterstein, som har vært vampyr i nesten 150 år. Anton elsker vampyrfortellinger, å treffe en inne på rommet sitt er noe helt annet. Etter den første skrekken begynner vennskapet mellom de to som lever helt forskjellige liv, og for Anton blir det ikke lett å holde denne nye vennen hemmelig for foreldrene.

 

Krypt Schlotterstein eller Det første møtets sødme (1:3)

Å være gysende opptatt av vampyrbøker er en ting. Noe ganske annet er det når en høyst levende svovelduftende liten vampyr viser seg i vindusposten og med smilende hoggtenner gir seg til kjenne. Det forandrer i hvert fall tilværelsen for Anton.

Hør i NRKs nettspiller

Anna den tannløse (2:3)

Den lille vampyrens familie er en skremmende forsamling – bortsett fra en. Anna dufter som de andre, men har ikke vampyrtenner og derfor ikke utviklet de andres hang etter friskt menneskeblod. Hennes åpenbare forkjærlighet for Anton er smigrende, men kan også skape vanskelige situasjoner.

Hør i NRKs nettspiller

Vampyr i kjelleren (3:3)

Antons vennskap med Den Lille Vampyren Rydiger og søsteren Anna føles relativt trygt. Verre blir det å møte Lumpi med tenåringsnykker. Ekstra vanskelig blir det når Rydiger får kryptforbud og venter hjelp av vennen Anton.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search