Faraos skygge (1976)

Barn, Spenning | 4 timer, 3 minutter
Rating:
0/10

Handling

En spenningsserie for ungdom i syv episoder av Victor Pemberton og David Spenser. Egypt omkring 1600 før Kristus er et hærtatt og splittet rike. Femten år gamle Ahmose og hans venn Kem blir sentrale i kampen om retten til faraos trone. Oversatt av Sonni Holtedahl Andersgaard. Musikk: Eyvind Solås. Instruktør: Per Christensen. Teknisk regi: Aage Sandaker. Sendt i Scene U.

 

Inn i skyggen (1:7)

Indre splid har svekket Egypt og et nomadefolk fra Asia, hyksos, har trengt inn og tatt makten. Senmut, den gamle farao, er fremdeles konge, men i virkeligheten er det hyksosprinsen Peten-Ra som regjerer med hard hånd. De unge guttene Ahmose og Kem drar fra landsbyen Tamet til hovedstaden Thebe og tar del i spennende begivenheter som utspiller seg i faraos palass, i Dødens dal og på slagmarken.

Hør i NRKs nettspiller

Varsler (2:7)

Egypt ved slutten av det 16. dynastiet, omkring år 1600 før Kristus. Faraos rike er besatt av hyksosfolket. Ahmose og Kem har forlatt hjembyen sin og reist til hovedstaden Thebe. Nå er de fanger hos den forhatte hyksosprinsen, arvingen til Egypts trone, tyrannen Peten-Ra.

Hør i NRKs nettspiller

Den mørke graven (3:7)

Etter å ha flyktet fra Dødens dal, blir Ahmose og Kem advart av Nefertari. Hun forteller at Peten-Ra, hyksosprinsen, har tenkt å ta livet av den gamle farao Senmut, som er den siste av den egyptiske kongeslekten. Ahmose har oppsøkt Antef, hofflegen, for å få vite mer om den hemmelige gullamuletten, som Ahmoses fosterfar Batu har gitt ham før han døde. Men Antef krever at Ahmose skal bevise hvem han er, og stenger ham inne i det mørke gravkammeret til guden Osiris.

Hør i NRKs nettspiller

Amuletten (4:7)

Etter det underlige møtet med Senmut, Egypts farao, og forhøret i den mørke graven til Osiris, har Ahmose gått for å oppsøke Antef, den kongelige livlegen i Thebe. Men noen har vært der før ham. Huset til Antef er endevendt, møblene er veltet og ødelagt. Ahmose hører plutselig skritt som nærmer seg, og skjønner at han ikke er alene i huset.

Hør i NRKs nettspiller

I kamp (5:7)

Ahmose er blitt reddet av Karu, gravplyndreren. I Karus leir forbereder man en stor fest. Men før den begynner, tar Karu Ahmose og Kem med til en hule, der han viser dem gullstatuen av Amon-Ra, Thebes gud. Guden bærer Ahmoses egen amulett, himmelgudens øye, rundt halsen.

Hør i NRKs nettspiller

Skyggen nærmer seg (6:7)

Ahmose har fått vite at han er sønn av farao og dronning Satora og rettmessig arving til tronen. Men han er blitt fanget i en felle av hyksostyrannen Peten-Ra. Sammen med Nefertari er han innestengt i sin mors gravkammer. Den tunge steindøren har slått igjen og de to er alene i graven.

Hør i NRKs nettspiller

Ut av skyggen (7:7)

Hyksosprinsen Peten-Ra har tatt Ahmose og Nefertari til fange, og stengt dem inne i gravkammeret til Ahmoses mor. Men gravplyndreren Karu befrir dem i siste øyeblikk. Peten-Ra har også bestukket en syrisk bueskytter, som skal ta livet av farao under den årlige krokodillefesten. Karu skjønner at de må handle raskt hvis de skal klare å redde faraos liv. Sammen med Ahmose, Kem og Nefertari, prøver Karu å tenke ut en plan.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search