Ikke en penny mer, ikke en penny mindre (1984)

Spenning, Krim | 3 timer, 10 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i fem episoder, basert på romanen "Not a Penny More, Not a Penny Less" av Jeffrey Archer. Den amerikanske mangemillionæren Harvey Metcalfe svindler fire unge menn - en kunsthandler, en matematiker, en lege og en lord - for 1 million dollar. De møtes og blir enig om å svindle beløpet tilbake. Hver av dem utarbeider en plan.

 

Komplottet (1:5)

Den 29. mars 1974 satt fire menn på hvert sitt sted i England og studerte børsnoteringene i avisen, særlig den som gjaldt Nordsjø-selskapet Prospecta Oil. Alle fire var rike menn. Det ville de ikke være neste dag. Mens derimot den smarte amerikaneren Harvey Metcalfe ville være mer mangemillionær enn noen sinne.

Hør i NRKs nettspiller

En ekte van Gogh (2:5)

Med svindlerforetaket Prospecta Oil ble millionæren Harvey Metcalfe enda rikere, og mange mennesker fattige. Men fire av disse bestemmer seg for å ta hver penny tilbake - uten at Metcalfe selv merker det. Den første i rekken av listige planer settes ut i livet...

Hør i NRKs nettspiller

Monte Carlo og Ascot (3:5)

Plan nummer en er lykkelig gjennomført, og våre fire sammensvorne har fått tilbake nesten halvparten av den millionen Harvey Metcalfe svindlet dem for. Nå er det klart for plan nummer to, hvor bl.a. fyrstinne Grace-hospitalet i Monaco og en velvoksen gallesten har viktige funksjoner.

Hør i NRKs nettspiller

Oxford (4:5)

En ny plan settes ut i livet - denne gangen i den ærverdige universitetsby Oxford, hvor staselige bygninger, prosesjoner av lærde, hageselskap og latinske taler kaster glans over utnevnelsen av ny æresdoktorer. Og en av dem som skal utnevnes er Harvey Metcalfe. Tror han selv, i hvert fall.

Hør i NRKs nettspiller

Boston (5:5)

James har et problem. Nå er turen kommet til ham, og han har simpelthen ikke fått klekket ut noen plan, han har vært for opptatt med å kurtisere fotomodellen Anne, han har fridd og fått ja. Og i det øyeblikk han møter sin tilkommende svigerfar, skjønner han at han har fått enda et problem. Et virkelig problem!

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search