Mio, min Mio (1975)

Barn, Spenning | 2 timer, 30 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et hørespill for barn i fem episoder etter en roman av Astrid Lindgren. Dramatisert av Sigurd B Guthman og oversatt av Sonni Holtedal Andersgaard.

Foreldreløse Bosse føler seg ikke hjemme hos sine adoptivforeldre og drar til "Landet i det fjerne".

Dramatisert av Sigurd B. Guthman. Oversatt av Sonni Holtedal Andersgaard. Musikk: Arne Nordheim og Sture Rogne. Instruktør: Kari Sundby. Teknisk regi: Madli Birkelund. Sendt i Barnetimen. I rollene medvirker blant andre Simen Sand (Bosse/Mio), Torgeir Kjos (Jum-Jum), Mona Hofland (Fru Lundin), Per Sunderland (Ånden), Per Theodor Haugen (Kongen, Mios far) og Espen Skjønberg (Forteller). Sendt i Barnetimen.

 

Reisen gjennom dag og natt (1:5)

Bo Vilhelm Olsson, også kalt Bosse, bærer på et håp om å finne sin egentlige far. En dag finner han en flaske med en ånd i. Han slipper den ut, og reisen til Landet i det fjerne kan begynne.

Hør i NRKs nettspiller

Gutten på den hvite hesten (2:5)

Det var en gang en kongssønn som red på en hvit hest, slik begynner eventyret om Bo Vilhelm Olsson. Er Bo Vilhelm Olsson i virkeligheten er en kongssønn som heter Mio?

Hør i NRKs nettspiller

De forheksede fugler (3:5)

Mio og bestevennen Jum-Jum rir inn i et mørke som er svartere enn alt annet mørke i verden, til Landet utenfor. Der skal de kjempe mot den onde Ridder Kato, som forhekser barn og forvandler dem til sorgfugler.

Hør i NRKs nettspiller

Et farlig sverd (4:5)

Ridder Kato har et hjerte av stein. Mio får et sverd av smeden som kan hugge gjennom stein. Sverdet brenner som en ild i hånden hans.

Hør i NRKs nettspiller

Ridder Katos siste kamp (5:5)

Ondskapen ligger som en kvelende tåke omkring Ridder Kato. Snu deg, roper Mio, nå kommer din siste kamp.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search