Nybyggerne, sesong: 3 (1968)

Barn, Spenning | 3 timer, 14 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie for barn av Oddmund Ljone. På slutten av attenhundretallet hadde vi den største utvandringen fra Norge til Amerika. Tusener av nordmenn forlot magre kår i hjemlandet for å søke lykken i vest. Mulighetene var store og problemene mange i et land med helt andre naturgitte forutsetninger enn Norge. Ikke minst var møtet med indianerne vanskelig. Vi følger en familie som bestemmer seg for å starte på nytt i det forjettede land.

Instruktører: Barthold Halle, Tor Stokke og Erik Lassen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel og Viktor Sandal. Sendt i Barnetimen.

Vi hører blant andre Tor Stokke (forteller), Tone Schwarzott (mor), Wilfred Breistrand (far), Håkon Sverre Høst (Olav, 13 år), Kim Kaljord (Jon, 11 år), Anne Marie Mortensen (Annie, 9 år) og Knut Risan (farbror Ole). Felespill ved Magne Manheim.

 

Den store farmen (1:8)

I den tredje serien om husmannsfolket på Hagan som dro til Amerika, har det gått mange år. Anne og Hans har blitt voksne og har giftet seg. Hans driver farmen i Dakota og har tre barn. Farbror Ole har vært borte i tjue år, men dukker plutselig opp. Han har vært gullgraver i Alaska og har levd et eventyrlig liv. Der hvor han er skjer det alltid rare ting, og nå begynner det å hende litt av hvert på farmen også.

Hør i NRKs nettspiller

Mysteriet i beverhulen (2:8)

Farmen er annerledes etter at farbror Ole kom tilbake. Det er høyonn og alle henger i fra morgen til kveld. Barna har ikke skolen å tenke på og når de ikke er med i høyonna, rir de omkring på hestene sine.

Hør i NRKs nettspiller

En nymotens kjøredoning (3:8)

Høyonna er ferdig og låven er full av dyrefor til vinteren. En dag får farbror Ole det travelt. Han sier ingenting og går omkring og er hemmelighetsfull.

Hør i NRKs nettspiller

Møte med en gammel venn (4:8)

Hørespill i åtte episoder av Oddmund Ljone. Farbror Ole har kjøpt seg automobil, til stor glede for ungene. Men bestemor får de ikke med seg. Hun sier plent nei til å sette seg opp i slike nymotens tullegreier. Snart får de annet å tenke på, for det er tid for skuronna, den travleste tiden i hele året for farmerne på prærien.

Hør i NRKs nettspiller

Hos indianerne (5:8)

Olav, Jon og Annie er på tur sammen med mor, far og farbror Ole i den nye automobilen. Oppe i fjellene blir familien overrasket av et voldsomt uvær og gjennomvåte og frosne når de frem til en liten fattig indianerlandsby.

Hør i NRKs nettspiller

Det gjelder liv (6:8)

Høvdingens sønn, Lille Bever, er svært syk. Legen bor langt borte og den eneste sjansen er å få tak i ham ved hjelp av farbror Oles automobil.

Hør i NRKs nettspiller

Vinter på prærien (7:8)

Det går mot høst på prærien og skolen begynner igjen. Skoleveien er lang her ute på prærien og alle farmerbarna må bruke hest.

Hør i NRKs nettspiller

Veien tilbake (8:8)

Det er i midten av mai og barna er sammen med foreldrene sine på vei til New York. Der venter båten som skal ta dem med tilbake til Norge.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search