Nybyggerne, sesong: 2 (1965)

Barn, Spenning | 3 timer, 23 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie for barn av Oddmund Ljone. På slutten av attenhundretallet hadde vi den største utvandringen fra Norge til Amerika. Tusener av nordmenn forlot magre kår i hjemlandet for å søke lykken i vest. Mulighetene var store og problemene mange i et land med helt andre naturgitte forutsetninger enn Norge. Ikke minst var møtet med indianerne vanskelig. Vi følger en familie som bestemmer seg for å starte på nytt i det forjettede land.

Instruktører: Barthold Halle, Tor Stokke og Erik Lassen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel og Viktor Sandal. Sendt i Barnetimen.

Vi hører blant andre Tor Stokke (forteller), Kjell Moskvil (Hans), Ingrid Bakkeland (Anne), Jens Bolling (far), Elna Hallenberg Næss (mor) og Knut Risan (farbror Ole).

 

Den første våren (1:7)

Den andre serien om familien fra Hagan starter med at den første lange vinteren er slutt. Det er trangt om plassen i den vesle stua til nybyggerne på Dakota-prærien. Moro er det likevel, med farbror Ole som forteller eventyr og spiller på fela. Men så en dag er våren der.

Hør i NRKs nettspiller

Tornado (2:7)

Farbror Ole varsler om at det er jordtyver på ferde. Det blir stor oppstandelse og alle i settlementet som ikke har fått ordnet papirene på eiendommene sine, bestemmer seg for å dra til byen.

Hør i NRKs nettspiller

Indianerne på krigsstien (3:7)

Nå har familien fra Hagan papirer på at jorda er deres. Det føles trygt. Endelig er det tid for å få kornet i jorda. Men Hans har fått høre av Hvite Sky at det er uro blant indianerne.

Hør i NRKs nettspiller

Grå falk griper inn (4:7)

Det er ikke lenger fred på prærien. Indianerne har reist seg til opprør mot den hvite mann som har trengt inn i landet deres. Far og mor, Hans og Anne og farbror Ole må bryte opp og gi seg i vei mot øst, tilbake den vei de kom fra.

Hør i NRKs nettspiller

Gode venner er godt å ha (5:7)

Igjen er det fred på prærien. Den store høvding Hvite Sky har kalt sine krigere hjem og oppgitt kampen for å vinne prærien tilbake fra den hvite mann.

Hør i NRKs nettspiller

Bjella fra Norge (6:7)

Det har gått et år siden familien kom til Norway-settlementet på Dakota-prærien, og enda lenger siden de reiste fra Hagan. Mye har skjedd, både gode og vonde ting. De har fått kirke og snart er skolehuset ferdig.

Hør i NRKs nettspiller

Det er her vi hører hjemme (7:7)

Heldigvis kommer våren tidlig. Nå er det om å gjøre å dra nordover til skogen og hogge tømmer til de nye husene, før våronna begynner.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search