Operasjon jordsøk (1983)

Barn, Spenning | 5 timer, 50 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie for ungdom i ti episoder av James Follett. Stjerneskipet Utfordringen er på vei tilbake til jorden etter 115 år i verdensrommet, på jakt etter jordlike planeter. Oversettelse: Jon Bing. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Odd Johan Nilsen. Musikk: "Chimes and Chains" av Tangerine Dream. Annonsering ved Kalle Lisberg. Sendt i Ungdommens radioteater.

 

Hjemover (1:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Handlingen starter på stjerneskipet Utfordringen. I det 75. året av ekspedisjonen etter andre beboelige planeter i universet, ble dette skipet rammet av en katastrofe. Av besetningen på 500 overlevde bare fire små barn. De er blitt fostret opp av skipets beskyttende Engler - som nå mener det er på tide å vende tilbake til Jorden. Men grunnen til det vil de holde for seg selv ... I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). Sendt i Ungdommens radioteater.

Hør i NRKs nettspiller

Det første fotavtrykkets by (2:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Etter 115 år på leting etter en jordlik planet i universet kommer stjerneskipet Utfordringen tilbake til sitt solsystem. Hjemkomsten blir et sjokk: For Jorden er borte. Bare månen er igjen, en død, taus verden med tomme, forlatte byer ... I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). (Sendt i Ungdommens radioteater).

Hør i NRKs nettspiller

Den røde planet (3:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. På månen får de fire unge romfarerne fra stjerneskipet Utfordringen"svar på hvordan Jorden er blitt borte. Den forlot solsystemet for en halv million år siden, og skipet deres har vært borte dobbelt så lenge. Og Vokteren av Det første fotavtrykkets by er programmert til å utslette alle som prøver å finne ut hvor Jorden er blitt av ... I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). (Sendt i Ungdommens radioteater).

Hør i NRKs nettspiller

Solriket (4:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Stjernskipet Utfordringen er kommet til Kyros, den røde ørkenplaneten, for å finne spor etter den forsvunne Jorden. Darv og Astra drar ned til overflaten for å lede letingen. Plutselig dukker fremmede vesener opp og fører dem med seg til et ukjent mål i rommet. I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). Sendt i Ungdommens radioteater.

Hør i NRKs nettspiller

Tidens brønn (5:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Darv og Astra er fanger hos Solrikets storkeiser Thorden og hans slue rådgiver Helan. De blir erklært som ikke-menneskelige vesener og dømt til døden. Deres eneste håp er at Utfordringen med Telson og Sharna om bord kan komme dem til unnsetning. Men hva kan et ubevæpnet skip utrette mot Solrikets krigsmakt? I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). Sendt i Ungdommens radioteater.

Hør i NRKs nettspiller

Over avgrunnen (6:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Thorden, storkeiseren av Solriket, har kommet seg med på stjerneskipet Utfordringen. Hans plan: Når Jorden er funnet vil han erobre den. Englene planlegger å utslette han. Men om bord er også Thordens krigsandroid, den livsfarlige Fagor ... I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). Sendt i Ungdommens radioteater.

Hør i NRKs nettspiller

Nytt blod (7:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Langt ute i verdensrommet mellom stjernene svever søsterskipet til Utfordringen - havarert, og herjet av borgerkrig. Sharna og Telson blir tatt til fange av en av de to stridende parter - jordtilbederne, som regner det som blasfemi å tro at Jorden er et virkelig sted. Og straffen for blasfemi er døden ... I rollene medvirke blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). Sendt i Ungdommens radioteater.

Hør i NRKs nettspiller

Etterlatt i verdensrommet (8:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Våre fire venner klarer å unnslippe fra Utfordringen II - og oppdager at deres eget skip er forsvunnet. Krigsandroiden Fagor har tatt kontrollen om bord. Kan de nå igjen skipet og beseire han? I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). Sendt i Ungdommens radioteater.

Hør i NRKs nettspiller

Stjernehopen Tersus Ni (9:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Utfordringen er kommet inn i et av solsystemene i stjernehopen Tersus Ni - nettopp det solsystemet Englene for enhver pris vil unngå. Men de har ikke noe valg - de er nødt til å vekke besetningen av dvalen fordi Astra er med barn. Og englene har helt bestemte planer med disse ufødte barna. I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). Sendt i Ungdommens radioteater.

Hør i NRKs nettspiller

Jordkjenning (10:10)

Et rom-eventyr i ti episoder av James Follett, oversatt av Jon Bing. Planeten Paradis er funnet! Englene kan ikke lenger skjule sannheten. Men planene sine har de ikke oppgitt, og Astra som er bekymret for barna sine, er fast bestemt på å forlate Utfordringen og slå seg ned på Paradis. Trass i at det ikke vil finnes noen vei tilbake ... I rollene medvirker blant andre Even Stormoen (Telson), Liv Osa (Sharna), Marianne Krogh (Astra) og Svein Tindberg (Darv). Sendt i Ungdommens radioteater.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search