Opp gjennom luften (1978)

Barn, Spenning | 2 timer, 3 minutter
Rating:
0/10

Handling

En hørespillserie for barn i seks episoder, dramatisert av Edith Ranum etter en bok av Hans-Eric Hellberg. En ny sak for Dunder og Brak som har fått snusen i lumske planer om å bygge ut flyplassen i det fredelige Kvarstad til storflyplass.

Instruktør: Jon Heggedal. Teknisk regi: Sture Bakke.

 

Protestlisten (1:6)

Mads og Peivi, alias Dunder og Brak, går ikke av veien for å ta på seg nye, interessante saker. Denne saken handler om en flyplass. I hovedrollene hører vi Øivind Blunck (Mads), Hilde Sophie Plau (Peivi), Per Theodor Haugen (forfatteren) og Grethe Selius (mamma Helena).

Hør i NRKs nettspiller

Bulderbekjemperne (2:6)

Mads og Peivi syklet på den smale veien med spesialoppfinnelsen sin. Det var én varselpinne på høyre side av sykkelen og én varselpinne på venstre side. Slik tok de like stor plass på veien som en stor bil. Bilistene tutet rasende på dem, men det tenkte Mads og Peivi var bare fint. For da fikk bilistene ut masse aggresjon. Og når man blir kvitt aggresjonen blir man snill … I rollene hører vi blant andre Øivind Blunck (Mads), Hilde Sophie Plau (Peivi), Per Theodor Haugen (forfatteren) og Aud Schønemann (Svea).

Hør i NRKs nettspiller

Papirkurvfoten (3:6)

Mads angret bittert på at han var blitt bulderbekjemper. Og enda bitrere angret han på at han hadde latt seg overtale til å være med på denne vanvittige ekspedisjonen. Han lå så musestille han kunne, sammenkrøket på albuer og knær, verkende i alle lemmer, tissetrengt og redd, mens han ventet på at Slummer og Jussi skulle utforske den mørke luftekanalen. De hadde hørt lyden da han dunket hodet i taket. Det var bare et tidsspørsmål når han ville bli halt ut og sannsynligvis overlevert til politiet. Kanskje fikk de tak i Peivi også - og hva da? I rollene hører vi blant andre Øivind Blunck (Mads), Hilde Sophie Plau (Peivi), Per Theodor Haugen (forfatteren), Rolf Just Nilsen (Jussi) og Carsten Winger (Slummer).

Hør i NRKs nettspiller

En usedvanlig dum idé (4:6)

Konstablene Knust Glass og Myke Olsen forlot vaktrommet på Kvarstad politistasjon for å fakke eventuelle narkotikahaier eller pensjonister som virret rundt uten refleks. Mads og Peivi, de iherdige antibråkagenter, ble derfor alene tilbake sammen med betjenten, som aktet å oppklare mysteriet med papirkurvfoten. I rollene hører vi blant andre Øivind Blunck (Mads), Hilde Sophie Plau (Peivi), Per Theodor Haugen (forfatteren), Anne Marie Ottersen (Irene) og Geir Børresen (Bosse).

Hør i NRKs nettspiller

Operasjon Toaletti (5:6)

Den skjebnesvangre fredagen da flyplassens fremtid skulle avgjøres, var ingen fin dag meteorologisk sett. Morgenen var grå, ettermiddagen vindfull og da tiden for Stockholmsflyet nærmer seg, så dusjet et gjennomtrengende duskregn over småbyen. En general kunne ikke ha planlagt Operasjon Toaletti mer mesterlig enn Peivi. Før angrepet samlet hun sine tropper til en siste instruks. I rollene hører vi blant andre Øivind Blunck (Mads), Hilde Sophie Plau (Peivi), Per Theodor Haugen (forfatteren), Anne Marie Ottersen (Irene) og Geir Børresen (Bosse).

Hør i NRKs nettspiller

Et evig slit (6:6)

Etter at Peivi og Mads, de iherdige antibråkagentene, var kommet seg velberget ut av garasjen, oppsto det et problem. I rollene hører vi blant andre Øivind Blunck (Mads), Hilde Sophie Plau (Peivi), Per Theodor Haugen (forfatteren), Anne Marie Ottersen (Irene) og Geir Børresen (Bosse).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search