Sort messe (1975)

Spenning, Krim, Grøsser | 3 timer, 17 minutter
Rating:
0/10

Handling

Ted Stevens finner et bilde av en giftmorderske som ble henrettet for hundre år siden, og til sin bestyrtelse ser han at bildet viser hans egen kone! Kort etter dør hans nabo Miles Despard under mystiske omstendigheter. Rett før han dør får Despard besøk av en gammeldags kledd kvinne som så forsvinner gjennom en dør som ikke finnes. Når Despards nevø, Mark, bestemmer seg for å undersøke saken og åpner familiens gravkammer, oppdager han at onkelens lik er forsvunnet - noe som er umulig siden rommet er hermetisk lukket og ikke har vært åpnet siden begravelsen...

Kriminalserie basert på en roman av John Dickson Carr. Djevelsk svartekunst, giftmord, gjengangere og ypperlig detektivarbeid er noen av ingrediensene i et av tidenes mest populære hørespill. Dramatisert av Sven Lange, instruktør er Nils Nordberg og teknisk regi er ved Aage Sandaker. Musikk: Rain.

 

Henrettet for mord i 1861 (1:6)

Det var en dame hos Miles Despard den kvelden han døde. Men det var ikke det som var så merkelig. Det merkelige var at damen forlot værelset gjennom en dør som ikke fantes.

Hør i NRKs nettspiller

Kisten i gravkammeret (2:6)

Ble Miles Despard forgiftet med arsenikk? Og i så fall, av hvem? Hvorfor var det så maktpåliggende for Miles å blir begravd i en trekiste? Finnes svaret på disse gåtene i Despard-slektens familiegrav?

Hør i NRKs nettspiller

Spøkelser og vandøde (3:6)

Marie d'Aubrey, markise av Brinvillers, var en beryktet giftmorderske som levde for tre hundre år siden. Men hvilken forbindelse er det mellom henne og en Despard som dør i det tyvende århundre?

Hør i NRKs nettspiller

Hvor kan man få kjøpt arsenikk? (4:6)

Nye mystiske omstendigheter i Despard-saken: Hvem har sendt falske telegrammer til de impliserte personene? Hvem har skrevet et avslørende anonymt brev til politiet? Hvem stjal en flaske morfintabletter utenfor Miles Despards rom like før han døde?

Hør i NRKs nettspiller

Gaudan Cross (5:6)

"I forestillinger knyttet til de vandøde finner man den såkalte heksestige, et snøre med ni knuter. Når en heks gav det til noen, fikk hun makt over vedkommende. Og bare en trekiste kunne hindre en vandød i å vende tilbake fra graven ..."

Hør i NRKs nettspiller

Vredens dag (6:6)

Ble Miles Despard myrdet? Og i så fall - av damen som gikk ut gjennom en gjenmurt dør? Hvordan forsvant hans lik fra en forseglet grav? Hvem kan ha myrdet Miles når alle de impliserte har alibi? Gaudan Cross mener han kan gi svar på alle disse gåtene.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search