Storhertuginnen av Speilsalen (1984)

Spenning, Krim | 2 timer, 13 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i fem episoder, etter Stein Rivertons klassiske detektivroman (1931). Oslo og omegn i slutten av de glade 20-årene. Det skjer et mord på Bygdø. Saken bringer etterforskeren, førstebetjent Kjeldsen, i kontakt med en rekke mistenkelige personer i Oslo-sosieteten - festmennesker og livsnytere med Speilsalen, eller "Speilen", på Grand Hotel som sitt glitrende samlingssted, blant dem Viviana Udvej, den fraskilte, lettlivete og vakre advokatfruen, som har fått tilnavnet "Storhertuginnen av Speilsalen". Mordet skjer en weekend i villaen til grosserer Hammel, som lever Herrens glade dager i Berlin. En mann er skutt gjennom hodet. En revolver ligger på gulvet. "Selvmord" tenker etterforskeren, men raskt oppdager han at det er en som har fjernet alt som kan fortelle politiet om hvem den døde er, og enda underligere blir saken ved at politiets egen lege, doktor Ebener, viser seg påfallende lite interessert i å finne fram til morderen.

 

Et mord på Bygdø (1:5)

Sent i november 1929 blir en mann funnet drept i en villa på Bygdø utenfor Oslo. Husets eier er utenlands. Morderen har fjernet alle spor som kan røpe offerets identitet. Det eneste kriminalbetjent Kjeldsen ved Aker politi har å bygge på er en merkelig tatovering…

Hør i NRKs nettspiller

En frue på byen (2:5)

Kom den ukjente døde på Bygdø fra Berlin? Visse spor synes å tyde på det. Andre spor peker i retning av en forbindelse mellom mordet og hovedstadens fornemme restaurantliv – nærmere bestemt den vakre fru Viviana, også kalt "Storhertuginnen av Speilsalen".

Hør i NRKs nettspiller

Et møte i mordværelset (3:5)

Det er bevist at morderen ringte til fru Viviana – "storhertuginnen" - klokken to mordnatten. Kan det hun vet bli farlig for henne? Hva er forbindelsen mellom ekteparet Udvej og dandy’en William Whistler, såkalt privatdetektiv? 

Hør i NRKs nettspiller

En aften på Speilen (4:5)

Sakens personer er samlet i mordværelset da noen viser seg ute på verandaen. En skikkelse med blod i ansiktet. Den døde? Eller en morder som betrakter mordsaken som et spennende spill? Kriminalbetjent Kjeldsen søker gåtens løsning i Speilsalens hektiske charleston-vrimmel…

Hør i NRKs nettspiller

En dans med den døde (5:5)

Speilsalen bølger av charleston-rus og de dansende skriker av fryd. Men én skriker av redsel. Og kriminalbetjent Kjeldsen blir oppringt av en ukjent mann: "Jeg er den døde. Mannen fra verandaen. Morderen kan komme hit når som helst, og jeg vil gjerne komme ham i forkjøpet…"

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search