Gjerningsmann ukjent (1984)

Spenning, Krim, Politi-serien | 2 timer, 31 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i fire deler av Johs Solberg. Handlingen foregår i en middels stor by på Østlandet i august tidlig på 70-tallet. Banksjef Harald Holme etterlyser en av sine ansatte, revisor Stensby, som ikke har vist seg på jobb noen dager. Huset er låst og ingen svarer. De finner den savnede hjemme, drept. Etterforskerne Lier, Bjerke og Brun får en ny kriminalsak å løse - men etter hvert som nye opplysninger kommer fram, blir saken mindre og mindre opplagt ...

Tilrettelagt og instruert av Nils Nordberg. Teknisk regi: Odd Johan Nilsen. De som er med: Pål Skjønberg (Førstebetjent Kristian Lier), Bjørn Sundquist (Betjent Øyvind Bjerke), Anne Katharine Krigsvoll / Anne Krigsvoll (Konstabel Eva Brun), Trond Brænne (Betjent Hansen), Sverre Wilberg (Banksjef Holme), Pia Borgli (Annie Berntsen), Kalle Øby (Gunnar Kristensen alias "Gliset"), Else Gro Waallann (Connie), Krzysztof Seliga (Kaptein Przybyszewski). Dessuten medvirker: Edward Baro og Johs Solberg. Annonsering ved Jan Egil Fjeld.

 

Drept natt til tirsdag (1:4)

Bankrevisor Oddvar Stensby har ikke vist seg på jobben noen dager, og hans sjef blir bekymret og alarmerer politiet. De finner den savnede hjemme hos seg selv, og etterforskerne fra Johs Solbergs forrige serie har dermed fått et nytt "mistenkelig dødsfall" å arbeide med.

Hør i NRKs nettspiller

Det er fra kriminalpolitiet (2:4)

Politiet har en mistenkt person i varetekt, en vaneforbryter som befant seg i nærheten av Stensbys hus på den tid eieren ble drept. Men etter hvert som nye opplysninger om Stensbys liv kommer fram, blir saken mindre og mindre opplagt.

Hør i NRKs nettspiller

Avhør av pårørende (3:4)

Blant dem som var hos Stensby like før han ble drept, var hans datter som nettopp er kommet hjem fra Amerika. Politiet prøver nå å oppspore henne. Men også andre er vanskelige å finne – som Julius Kvernberg, kasserer i banken hvor Stensby arbeidet, en av sakens sjalu ektemenn.

Hør i NRKs nettspiller

Skjellig grunn til mistanke (4:4)

Et tips fra en gammel kjenning av politiet bringer dem på sporet av det våpenet Stensby ble drept med. Og det fører til at politiet får de to mistenkte i varetekt. Men hvem av dem er morderen? Eller er det likevel en av de andre? Var motivet panikk, penger eller sjalusi? Eller noe helt annet?

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search