De hjemløse ryttere (1972)

Barn | 1 time, 49 minutter
Rating:
0/10

Informasjon

Hør hos NRK

Handling

Hørespill for barn i fire deler, etter en bok av Bernhard Stokke. Brødrene Tor og Kåre tar seg jobb som hingstgjetere i fjellet for å redde hjemmet sitt. De bor sammen med moren og søsteren Anna på nybrottet Nyvang, som før i tiden hørte under Storvang. Men de har ikke skjøte på eiendommen.

Dramatisert av Oddmund Ljone. Instruktør og regissør: Gerhard Knoop. Teknisk regi: Sture Bakke. Sendt i Barnetimen.

 

Den røde hingsten (1:4)

Per Storvang må brått gå fra gården, og den nye eieren, Gulliksen, prøver med alle midler å få Tor, Kåre, søsteren og moren vekk fra nybrottet Nyvang.

Hør i NRKs nettspiller

Den mystiske rytteren (2:4)

Noen har tatt Svarten, og Tor og Kåre tar opp jakten. De finner hesten, men tjuven slipper unna. Gulliksen er ikke fornøyd når han ser skadene på Svarten. Mor og Anna har måttet flytte fra Nyvang.

Hør i NRKs nettspiller

Gulliksen prøver seg igjen (3:4)

Det herjer miltbrann i bygda. Svarten er tilbake i fjellet, og Tor og Kåre er redd den bærer smitten med seg. Guttene finner et brev som viser at Per Storvang har kort tid på seg til å kjøpe tilbake gården sin.

Hør i NRKs nettspiller

Vi stoler på Rauen (4:4)

Folket i bygda har hentet hestene sine ned fra fjellet. Kåre har reddet hesten Rauen, og Ola Nordmoen har en belønning på lur. Per Storvang får ordnet med odelsfristen til gården, og det er godt nytt for Tor, Kåre, mor og Anna.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search