Gilly Hopkins (1982)

Barn, Spenning | På kollisjonskurs: 27 minutter
I angrepsposisjon: 30 minutter
Kuppet: 36 minutter
Enveisbilletten: 32 minutter
Oppbrudd: 36 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et hørespill for ungdom i fem episoder, dramatisert av Edith Ranum etter en bok av Katherine Paterson. Gillys mor var hippie uten tid for barn. Gilly blir sendt fra fosterhjem til fosterhjem som en annen pakke. Instruktør: Svein Scharffenberg. Teknisk regi: Terje Hellem. Musikk: Gammel amerikansk folketone med Sigmund Groven. Annonsering ved Jan Pande-Rolfsen. Sendt i Ungdommens radioteater.

 

På kollisjonskurs (1:5)

Gilly er blitt innesluttet, er blitt uovervinnelige Gilly, en med hard maske og vilje til å ta rotta på verden. Så blir hun sendt til Mamie Trotter, en elefant av en kvinne i et rotehus, og noe blir annerledes enn det har vært tidligere.

Hør i NRKs nettspiller

I angrepsposisjon (2:5)

Med alle piggene ute begynner Gilly på ny skole og får vist at hun er uovervinnelige Gilly. Hun må bo hos "flodhesten" Trotter, men lengter etter moren hun bare har sett på bilde. Så får hun et kort fra henne og finner noe som gir håp om å slippe bort.

Hør i NRKs nettspiller

Kuppet (3:5)

Herr Randolph har sikkert bokhyllen full av penger. De vil Gilly finne så hun kan komme bort fra rotehuset til Trotter. Hun trenger hjelp, hun trenger "gnomen" William Earnest. Som den fødte strateg vinner hun ham med et papirfly.

Hør i NRKs nettspiller

Enveisbilletten (4:5)

Gillys drøm om moren skal bli virkelighet! Hun rømmer fra Trotter, skal ta buss for stjålne penger. Gilly har planlagt nøye, både reisen og livet videre. Det går bare ikke slik.

Hør i NRKs nettspiller

Oppbrudd (5:5)

Gilly finner seg til rette hos Trotter. Så kommer et uventet besøk, svaret på brevet hun en gang sendte til moren. Det som er gjort, kan ikke gjøres om. Alt blir annerledes enn Gilly hadde tenkt seg.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search