Mysteriet ved Kapteinens hvile (1982)

Barn, Spenning | 2 timer, 32 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et spennende hørespill for barn i seks deler av Steffen Johanssen. I 1864 gikk den engelske skuta "Seven Seas" ned, rett utfor pensjonatet Kapteinens Hvile på Sørlandet. Over natten, på nummer 12, la de ham - den døde kapteinen. Så gikk mer enn 100 år. Moren til Anniken og faren til Yousef har sagt seg villig til å drive pensjonatet. De to barna gleder seg til en deilig sommer med lek og bading. Men så begynner det å skje saker og ting ...

Instruktør: Merete Skavlan. Teknisk regi: Arne Johnsen. Sendt i Barnetimen.

 

Skyggen over tunet (1:6)

Anniken og Yousef skal oppleve en så spennende sommer at de aldri vil glemme den. Det vet de ikke da moren til Annika og faren til Yousef sier ja til å drive pensjonatet Kapteinens Hvile. De ser bare frem til sol og bading på Sørlandet. Allerede i første episode møter de underlige mennesker og det hender noe mystisk.

Hør i NRKs nettspiller

Hos kapteinen på nr. 12 (2:6)

Den døde kapteinen fra et skipsforlis i forrige århundre ble lagt på nummer 12 i pensjonatet hvor Anniken med mor og Yousef med far arbeider denne sommeren. Det skal spøke på nummer 12. Hva er mer naturlig enn at de to barna undersøker om det er sant – klokken 12 om natten?

Hør i NRKs nettspiller

Skjulestedet (3:6)

Alt blir mer mystisk på Kapteinens Hvile. Når en som Anniken og Yousef leter etter mysterier, så oppdager en gjerne noe skummelt overalt. Morten og Bitten skal få flytte inn på nummer 12, og de to barna må ta nok en nattlig tur dit for å prøve å finne ut av hvor den mystiske personen ble av. Hva skjer denne gangen?

Hør i NRKs nettspiller

Yousef tar en sjanse (4:6)

Anniken og Yousef dumper hele tiden opp i noe. Ikke før er de inne på nummer 12 der den døde kapteinen ble lagt, så skjer det noe. De finner hemmelige rom og noen kaster et åpent spann med blå maling gjennom vinduet – med et forferdelig resultat. Hvem er det av de merkelige gjestene på pensjonatet som finner på fantestreker om natten – og hvorfor?

Hør i NRKs nettspiller

Det som ingen kunne tro (5:6)

Vi er kommet til nest siste episode. Mysterier og personer skal avsløres. Og det beste av alt, vi skal få vite hva mysteriet på pensjonatet er. Har Anniken og Yousef tenkt rett?

Hør i NRKs nettspiller

Jakten på en svevende blomst (6:6)

Nå løses mysteriet og skurken avsløres. Slå på radioen og bli med Anniken og Yousef på den spennende slutten.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search