Gutten med gullbuksene (1973)

Barn | 1 time, 56 minutter
Rating:
0/10

Informasjon

Hør hos NRK

Handling

Hørespillserie for barn og ungdom i fem episoder av Max Lundgren. Mats Nilsen er en helt vanlig gutt med en litt uvanlig bukse.

Oversettelse: Oddmund Ljone. Instruktør: Per Christensen. Teknisk regi: Madli Birkelund. Musikk: Paul Mauriat - Colombe ivre. Sendt i Lørdagsteatret.

 

En gutt som heter Mats (1:5)

Det er sommer og alle har dratt fra byen. Mats og faren har ikke råd til å dra på ferie. Men ting forandrer seg når Mats finner tikroner-sedler i bukselommene. I rollene medvirker blant andre Tom Grusd (Mats), Willie Hoel (Tokken) og Roy Bjørnstad (fortelleren).

Hør i NRKs nettspiller

Mats får en idé (2:5)

Endelig kan Mats og faren ta ferie sammen. De leier en hytte ved havet og Mats overrasker faren med å kjøpe en stor seilbåt. På den første turen med båten faller begge i sjøen mens båten seiler videre. Det går bra men Mats må fortelle faren hvor pengene kommer fra. Og hvordan skal de forklare dette for andre? I rollene medvirker blant andre Tom Grusd (Mats), Willie Hoel (Tokken) og Roy Bjørnstad (fortelleren).

Hør i NRKs nettspiller

Stortyven uten fingeravtrykk (3:5)

For pengene Mats trekker opp av lommene vil han hjelpe all verdens barn som sulter og fryser og lider vondt. Men hvordan skal de holde på hemmeligheten om gullbuksene? De skaffer seg et alibi og begynner å veksle pengene om i større penger, for å sende dem videre til organisasjoner som kan hjelpe barn. I rollene medvirker blant andre Tom Grusd (Mats), Willie Hoel (Tokken) og Roy Bjørnstad (fortelleren).

Hør i NRKs nettspiller

Fest i Bara Neuda (4:5)

Mats bestemmer seg for at han vil bruke pengene til å hjelpe barn i andre land. Han og faren begynner å sende penger til et fond for foreldreløse barn og andre hjelpeorganisasjoner. De anonyme gavene vekker voldsom oppsikt, ingen skjønner hvor pengene kommer fra. Mats og faren bestemmer seg for å bli med på åpningen av en skole i Afrika de har gitt penger til. Første stoppested på reisen er Kairo, og der begynner problemene. I rollene medvirker blant andre Tom Grusd (Mats), Willie Hoel (Tokken) og Roy Bjørnstad (fortelleren).

Hør i NRKs nettspiller

Vi gir oss aldri (5:5)

For pengene Mats finner i lommene vil han hjelpe barna ute i verden som ikke har det godt. Han og faren begynner å sende store summer anonymt til forskjellige hjelpeorganisasjoner. Gavene vekker voldsom oppsikt over hele verden, samtidig som det blir meldt om mystiske tyver som er på ferde over alt, uten å etterlate seg det minste spor. Men Tokken drikker for mye en kveld og kommer til å si hvem som er den mystiske tyven og dermed begynner forfølgelsen av Mats og Tokken. I rollene medvirker blant andre Tom Grusd (Mats), Willie Hoel (Tokken) og Roy Bjørnstad (fortelleren).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search