Klassefesten (1980)

Spenning, Krim | 2 timer, 8 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i fire deler av Jean Bolinder. "... dette er jo egentlig en helt jævlig tilstelning. Vi skiltes som friske, unge, forhåpningsfulle mennesker og treffes igjen som desillusjonerte, ødelagte og nevrotiske". Det er ikke alltid en god idé å møte igjen klassekamerater man ikke har sett på 25 år ... Oversatt av Elisabeth Thams. Instruktør: Erik Lassen. Teknisk regi: Odd Gjøstein Dahle. Annonsering ved Bjørn Tore André.

 

Hellig er studentens kall ... (1:4)

25 år etter at hun tok artium blir Birgit innbudt til feiring av jubileet. Hun oppdager at mye er blitt annerledes, klassekameratene har forandret seg, ja noen har til og med forsvunnet ... I rollene hører vi blant andre Eva Bergh (Birgit, student 1954, sykepleier), Victoria Solvang (Malin, hennes datter, ni år), Finn Schau (Göran, student 1954) og Hjørdis Ring (Fru Grønberg, Görans mor).

Hør i NRKs nettspiller

En halv million (2:4)

Sommeren 1954 forsvant den nybakte studenten Göran Grønberg på en måte som tyder på at han ble myrdet. 25 år etter prøver Birgit, som var Görans kjæreste det siste skoleåret, å finne ut hva som skjedde. Og om hun hadde noen skyld i det. I rollene hører vi blant andre Eva Bergh (Birgit), Inger Marie Andersen (Ylva), Johan Sverre (Magnus) og Karin Hox (Lisbet).

Hør i NRKs nettspiller

Formiddagskaffe hos banksjefen (3:4)

Det kommer stadig nye ting for dagen om Göran, ting som Birgit ikke kjente til. Som at det fant sted et underslag i banken hvor Görans far er direktør. Og at Göran satte barn på en annen av jentene i klassen og senere holdt på å drepe henne. I rollene hører vi blant andre Karin Hox (Lisbet), Johan Sverre (Magnus), Eva Bergh (Birgit) og Arne Jacobsen (Sølve).

Hør i NRKs nettspiller

En sjømann går ombord (4:4)

Göran hadde fem tusen kroner på seg da han forsvant. Det kunne ha lokket noen til å drepe og rane ham. I alle fall er det noen som er interessert i at sannheten ikke skal komme fram - og som ikke viker tilbake for å true Birgit på livet. I rollene hører vi blant andre Eva Bergh (Birgit), Johan Sverre (Magnus), Eilif Armand (Banksjef Grønberg), Hjørdis Ring (Fru Grønberg) og Finn Schau (Göran).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search