Mord på Røde Oktober (1986)

Spenning, Krim | 2 timer, 41 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i fem deler av Anthony Olcott.

Duvakin er nattevakt på det store Moskva-hotellet "Røde Oktober". Et mord på en amerikaner fører til at KGB tilkalles. Det hemmelige politiet forlanger imidlertid mer av nattevakten enn kun å avlegge rapport og forsegle rommet der den døde lå ...

Dramatisert av Matthew Walters. Oversetter: Jon Lennart Mjøen. Instruktør: Carl Jørgen Kiønig. Teknisk regi: Odd Asbjørn Ekseth.

 

En død amerikaner (1:5)

Duvakin er politimann i folkemilitsen og nattevakt på det loslitte storhotellet Røde Oktober i Moskva. Han ønsker minst mulig bråk og uro i sitt middelaldrende liv, særlig etter at den mye yngre Tanja ble en del av det. Men på rom 852 ligger det denne morgenen en mann med strupen skåret over. Og verst av alt, han er utlending ... I rollene medvirker blant annet: Bjørn Floberg (Duvakin), Merete Armand (Tanja) og Elisabeth Sand (Masjka).

Hør i NRKs nettspiller

En lek med dukker (2:5)

KGB har begynt å finne ut av bakgrunnen til Andrew Miller, amerikaneren som ble myrdet på hotell Røde Oktober. Men i mordrommet lå det en matrusjka, en av disse spesielle russiske tredukkene, og ennå vet bare Duvakin hva den inneholdt ... I rollene medvirker blant annet: Vidar Sandem (Bezimenov), Erik Hivju (Polkovnikov) og Morten Borgersen (Sergej).

Hør i NRKs nettspiller

Uventet møte (3:5)

Høyst motvillig lar Duvakin seg engasjere til å hjelpe KGB med å avsløre narkotikasmuglerne som den døde amerikaneren Miller hadde kontakt med. Hans første forsøk på å komme inn i miljøet starter lovende, men ender ikke fullt så bra. Tilsynelatende. I rollene medvirker blant annet: Aril Martinsen (Kazbitsj), Nils Ole Oftebro (Petka) og Morten Røhrt (Leonid).

Hør i NRKs nettspiller

Ivan holder i halen på en okse (4:5)

Det kunne blitt Duvakins siste kjøretur, men i stedet havnet han hos hovedmannen for smuglerne, en mann han kjente fra før. Og når gamle venner møtes vanker det ofte en gave. I dette tilfellet er gaven litt spesielt utstyrt ... I rollene medvirker blant annet: Morten Borgersen (Sergej), Kyrre Haugen Bakke (sjåfør) og Marianne Krogh (Larissa).

Hør i NRKs nettspiller

Oppgjørets time (5:5)

Den ufrivillige KGB-agent Duvakin har klart å overbevise smuglerbanden om at han tilhører en konkurrerende gjeng som kan tenke seg kompaniskap. Nå avhenger livet hans av at han er flink nok til å bløffe. Men selv en blekkflekk kan være avslørende. I rollene medvirker blant annet: Bjørn Floberg (Duvakin), Bjørn Sundquist (Isjakin) og Erik Hivju (Polkovnikov).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search