Sascha (1979)

Barn | 2 timer, 17 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i seks deler av Helen Griffiths.

Artie Shaw blir fort glad i katten han finner. Det han ikke vet er at den heter Sascha, og egentlig tilhører fru Bradley. Artie vil gjerne beholde sin nye dyrevenn, men fru Bradley vil gjerne ha katten sin tilbake.

Dramatisert av Edith Ranum. Instruktør: Kyrre Haugen Bakke. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. Sendt i Barnetimen.

 

Den blå katten (1:6)

Fru Bradleys kjære katt, Sascha, har stukket av. Det er de to brødrene Artie og Jeff uvitende om, men en kveld hører de mjauing i nærheten, og da føler de trang til å hjelpe. I rollene medvirker bl.a.: Elna Hallenberg Næss (fru Bradley), Øivind Ørbæk (Artie) og Ivar Tindberg (Jeff).

Hør i NRKs nettspiller

Finnerlønn tilbys (2:6)

Med fersk fisk lykkes Artie å lokke katten ned fra treet. Etterpå tar han den med seg hjem, og han blir fort glad i den. Men fru Bradley savner katten sin, og bestemmer seg for å tilby finnerlønn i håp om å få den fort hjem igjen. Artie vil på sin side heller ha katten enn penger. I rollene medvirker bl.a.: Veslemøy Haslund (fru Shaw), Erik Hivju (Shaw) og Artie (Øivind Ørbæk).

Hør i NRKs nettspiller

Kollisjon (3:6)

Artie er på vei for å møte fru Bradley. Plutselig stikker katten av gårde, og ut av det blå kommer en bil kjørende. Katten blir skadet, og Artie må ta den med til veterinæren. Der venter dårlige nyheter. I rollene medvirker bl.a.: Øivind Ørbæk (Artie), Gerhard Bjelland (Fielding) og Sverre Wilberg (sjåføren).

Hør i NRKs nettspiller

Et sted å være (4:6)

Artie får en ny venninne som er like dyrekjær som ham. Hun vil hjelpe til med å passe på katten, og de finner det perfekte gjemmested. Men fru Bradley gir ikke opp å få Sascha tilbake. I rollene medvirker bl.a.: Veslemøy Haslund (fru Shaw), Hilde Rønningen (Abbie) og Øivind Ørbæk (Artie).

Hør i NRKs nettspiller

Forrådt (5:6)

Fru Bradley har fortsatt et håp om å få Sascha hjem igjen. Samtidig er Artie fast bestemt på å beholde "Bluie", og drar av gårde for å finne et nytt gjemmested til katten. I rollene medvirker bl.a.: Elna Hallenberg Næss (fru Bradley), Ivar Tindberg (Jeff) og Einar Wenes (politibetjenten).

Hør i NRKs nettspiller

Leteaksjon (6:6)

Artie våkner opp på sykehuset, og Sascha blir borte nok en gang. Abbie og fru Bradley tar fatt i å lete etter henne, men frykter at det verste kan ha skjedd. I rollene medvirker bl.a.: Grete Randsborg (sykesøsteren), Kalle Øby (legen) og Øivind Ørbæk (Artie).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search