Tre gutter og Raggen (1962)

Barn | 1 time, 8 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn av Axel Holland.

Erik og Kalle er med Petter og buhunden hans til en seterstøl i påsken. Her opplever og lærer de mer på noen dager enn de kunne drømme om: måneskinn og solsteik over vidda, mystikk og uvær. Det de må gjennom krever godt kameratskap og alt de har av fjellvett og mer til.

Instruktør: Erik Lassen. Teknisk regi: Jahn Erik Joveng.

 

Guristølen (1:3)

Bare en liten time igjen til påskeferien! Og Erik og Petter skal få være med på en seter på fjellet, uten voksne. Det er bare en strek i regningen, synes Erik. Petter har invitert Kalle også. "Pysa" Kalle, som aldri har vært med på skoleskirenn engang. I rollene medvirker: Kjetil Bang-Hansen (Kalle), Tom Tellefsen (Erik), Svein Byhring (Petter), Ragnar Olason (Ola Nedgarden) og Astrid Sommer (Raggen).

Hør i NRKs nettspiller

Skituren (2:3)

Kalle er nok ikke så pysete som Erik trodde. Han er flink på ski, og han har respekt for påskefjellet. Men hverken Erik eller Petter begriper hvorfor Kalle er redd for Raggen, hunden til Petter. Nå er det kjempevær på Guristølen, og guttene planlegger langtur. I rollene medvirker: Kjell Bang-Hansen (Kalle), Tom Tellefsen (Erik) og Svein Byhring (Petter).

Hør i NRKs nettspiller

I siste liten (3:3)

Påskefjellet kan være lunefullt. Om morgenen, da Erik, Petter og Kalle dro ut på tur, var det solskinn. Nå blåser det opp til snøstorm, og Kalle mener de må snu og prøve å finne tilbake til Guristølen. I rollene medvirker: Kjetil Bang-Hansen (Kalle), Tom Tellefsen (Erik), Svein Byhring (Petter), Ragnar Olason (Ola Nedgarden) og Erling Lindahl (doktor Engh).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search