Kadaverkvartetten (1994)

Spenning, Krim, Julia Tinnberg | 3 timer, 15 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i fem deler av Edith Ranum.

En kneskade fører kriminalforfatteren Julia Tinnberg til dr. Gravangs privatklinikk, men oppholdet byr også på konflikter - og mord.

Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. Musikk: Rain. Annonsering ved Lene Teigen.

 

Musikk fra likhuset (1:5)

Et nytt eventyr med Julia Tinnberg, kriminalforfatter med en egen evne til å vikle seg inn i virkelige mordmysterier. Denne gangen starter det med noe så uskyldig som en kneskade, som fører til et sykehusopphold. Den siste kvelden på dr. Gravangs privatklinikk gjør Julia noen merkelige oppdagelser. Det er noen som spiller inne i likhuset. Og det lusker noen rundt der som har interesse av - ja, hva? Musikken? Kvartetten som spiller? Eller en eller annen hemmelighet som for enhver pris må holdes skjult? I rollene medvirker blant annet: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Frank Krogh (Simen Sløgstad) og Kari Simonsen (Lone Geier).

Hør i NRKs nettspiller

Jakt på mordmotivet (2:5)

TV5-sjefen Aksel Dørmers planer om et mord i likhuset på dr. Gravangs privatklinikk er plutselig og uventet blitt realisert. Men hvem er den foretaksomme person som står bak? Ikke lett å svare på når så mange personer har grunner for å ønske offeret av dage. Julia er igjen involvert i et kriminalmysterium, og nå dukker selvsagt hennes gamle venn kriminalbetjent Reinskau opp... I rollene medvirker blant annet: Stein Grieg Halvorsen (førstebetjent Reinskau), Odd Furøy (Torkild Gravang) og Knut Risan (Arvid Rymark).

Hør i NRKs nettspiller

En livsfarlig dagbok (3:5)

Hvem er ansvarlig for at popmusikeren Stian Kleven er blitt kvalt i en likkiste? Har mordet sammenheng med den voldtektssaken hvor han ble frikjent? Eller har Kleven drevet med pengeutpressing? Offeret for voldtekten har antydet at hun kjenner til hemmeligheter som vil være ødeleggende for en rekke personer. Mange av dem som er involvert i saken virker som de har noe å skjule. Og Ilselill Flo, gift med kjendisadvokaten Bernhard Flo - hva slags spill er det hun bedriver? I rollene medvirker blant annet: Petronella Barker (Ilselill Flo), Frank Krog (Simen Sløgstad) og Jan Grønli (Bernhard Flo).

Hør i NRKs nettspiller

Døden på visitt (4:5)

Stian Kleven ble myrdet fordi han drev med pengeutpresning. Og grunnlaget for utpresningen kan være den mystiske dagboken. Noen er tydeligvis svært redde for hva den inneholder. Men Torunn Våbo, som hadde den, påstår hun har gitt den fra seg. Til hvem? Så dukker førstebetjent Reinskau opp i TV5 med et særdeles viktig funn... I rollene medvirker blant annet: Anitra Eriksen (Molly Bjørås), Minken Fosheim (Guri Korme) og Helge Reiss (Aksel Dørmer).

Hør i NRKs nettspiller

Den drepende løgnen (5:5)

Det er nå bekreftet at flere av de impliserte i Kleven-saken er blitt presset for penger, blant andre Lone Geier, som dessuten var på åstedet den kvelden Kleven ble myrdet. Og Julia er kommet til den slutning at dagboken som ble brukt til utpresningen er skrevet av Mariann Gravang. Dagboken er fortsatt forsvunnet, men Torunn Våbo som har hatt den tidligere, har nå lovet å fortelle alt... I rollene medvirker blant annet: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Helge Reiss (Aksel Dørmer) og Nils Nordberg (drosjesjåfør).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search