Jeg skal lure dem - alle sammen! (1983)

Barn | 1 time, 53 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et hørespill for barn i fire deler av Erling Pedersen.

Ingen kan forstå hva det er som er i veien med Per Arne, en oppvakt og aktiv gutt. Han har dilla på fotball og scorer stort på det området, det er skoletimene han gruer seg til. Læreren som gjerne vil hjelpe Per Arne, fatter ikke hvorfor gutten som koker av iver i friminuttene, er helt passiv i timene. Det er noe som ikke stemmer! Instruktør: Merete Skavlan. Teknisk regi: Terje Hellem. Sendt i Barnetimen.

 

Flukt fra problemene (1:4)

Per Arne trives ikke på skolen. Han krangler med kameratene, gjør ikke lekser og følger ikke med i timene. Og om natta har han mareritt, drømmer at alle bokstavene er etter ham og skal ta ham. Hva er i veien? I rollene hører vi blant annet Per Christian Hasselgreen (Per Arne), Tom Tellefsen (far) og Arne Lindtner Næss (lærer Stokstad).

Hør i NRKs nettspiller

Farmor ordner opp (2:4)

Ingen har forstått hvorfor Per Arne har problemer med å lese. Tidligere hjalp mor ham med leksene, men etter at hun flyttet, er det blitt verre og verre. Per Arne rømmer av gårde til den eneste han tror kan hjelpe ham. I rollene hører vi blant annet: Per Christian Hasselgreen (Per Arne), Øyvind Burdal (Kurt), Tom Tellefsen (Kåre) og Aud Schønemann (farmor).

Hør i NRKs nettspiller

Nye vanskeligheter (3:4)

Ordblindhet er navnet de setter på Per Arnes leseproblemer. Moren til Lisa vil ta ekstratimer med ham, mens faren til Per Arne har sine egne problemer, og skolen har han "ingen ting usnakka med". I rollene hører vi blant annet: Per Christian Hasselgreen (Per Arne), Tom Tellefsen (Kåre) og Anne Marie Ottersen (Brita).

Hør i NRKs nettspiller

Sannheten må fram (4:4)

Per Arne gjør framskritt i lesingen, og som en oppmuntring skal han få reise til Nederland og se Hallvar Thoresen spille fotball. Men faren virker uinteressert, stikker stadig av uten å si hvor han skal, og Per Arne får problemer på skolen igjen. I rollene hører vi blant annet: Per Christian Hasselgreen (Per Arne), Janne Kristine Woltmann (Lisa) og Tom Tellefsen (Kåre).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search