Spill med ukjent motiv (1982)

Spenning, Krim, Julia Tinnberg | 3 timer, 41 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i seks deler av Edith Thronsen Ranum.

Kakelinne i desember. Ikke uvanlig ute på Bygdøy der Julia Tinnberg holder hus. Men hvorfor er den gamle villaen mørklagt? Og hvorfor ligger det et lik ute i styrtregnet i Julias forblåste gamle hage? Det er bare Kriminalklubben som holder møte, men ikke et hvilket som helst et: En kriminalromankonkurranse har vært utlyst av et av landets forlag, og prisen for det beste bidraget skal deles ut i kveld. Pressen er på pletten, og den heldige vinner vil bli en pen slump penger rikere og atskillig oppmerksomhet til del. At gjestene bes gå kjellerveien gjennom Julias mørklagte hus, er en del av det seremonielle, men det utstoppede liket, hvorfor henger det ikke og dingler som en passende velkomst fra lykten over kjellerinngangen? Ved nærmere ettersyn viser det seg at noen har kuttet over repet. Andre merkelige og truende tildragelser inntreffer etter hvert ...

Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Odd Johan Nilsen. Andre serie om Julia Tinnberg.

 

Et annet lik (1:6)

Det er Fandens fødselsdag, og Kriminalklubben skal ha møte hjemme hos forfatteren Julia Tinnberg. En skummel fantasifull ramme er lagt rundt arrangementet. Men uhyggen blir mer virkelig enn noen hadde tenkt seg ... I rollene medvirker blant andre: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Kaare Kroppan (Markus Høyang) og Stein Grieg Halvorsen (Trond Reinskau).

Hør i NRKs nettspiller

Brev fra ukjent avsender (2:6)

"Det er mord, Markus. Reinskau fortalte meg det nå nettopp." - "Er hun ... er hun altså ... blitt hengt?" - "Nei, hun er først blitt kvalt. Efterpå er hun hengt opp i lykten". I Rollene medvirker blant andre: Knut Risan (Adrian Brein), Katja Medbøe (Hedy Rian) og Gøril Havrevold (Barbro Damsted).

Hør i NRKs nettspiller

Brokker av et mønster (3:6)

"Den som selv utsettes for noe som kan ligne et drapsforsøk, blir ikke så lett mistenkt for å ha drept noen, Høyang. Det er naturlig å tenke slik i hvert fall." I rollene medvirker blant andre: Pål Skjønberg (Lauritz Malling), Johan Kjelsberg (Claus Thorne) og Tom Tellefsen (Roar Våde).

Hør i NRKs nettspiller

Skygger fra fortiden (4:6)

"Dette at morderen har gjort seg bryet med å henge dem efterpå ... En skulle tro - ja, at det har en symbolsk betydning. En slags gjengjeldelse." I rollene medvirker blant andre: Sissel Sellæg (Jorunn Malling), Johan Kjelsberg (Claus Thorne) og Edith Ranum (forteller).

Hør i NRKs nettspiller

Dramatisk vending (5:6)

"Da jeg fikk en av de ukoselige telefonene i natt, var det et ur som slo to slag et sted i bakgrunnen. Mallings har et kaninur, Julia. I nærheten av telefonen." I rollene medvirker blant andre: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Stein Grieg Halvorsen (Trond Reinskau) og Kaare Kroppan (Markus Høyang).

Hør i NRKs nettspiller

Før siste teppefall (6:6)

"Nå har jeg tredd løkken av et rep ned over det dumme hodet ditt. Og når jeg dytter deg utenfor kanten av kassen, blir du hengende efter halsen, og Ellen er endelig hevnet." I rollene medvirker blant andre: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Kaare Kroppan (Markus Høyang) og Stein Grieg Halvorsen (Trond Reinskau).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search