Sagaen om Jonas Fjeld: I sølvlandets natt (1990)

Spenning, Krim, Jonas Fjeld | 1 time, 23 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill etter bøker av Øvre Richter Frich.

Fjeld ble skapt i 1911 og var dermed tidligere ute enn både Tarzan, James Bond, Indiana Jones og de fleste andre helter som uforferdet og muskuløst har gitt seg farer og eventyr i vold under de nære og fjerneste himmelstrøk.

 

Den stjålne minister (1:2)

Det er statsråd på Slottet - et ganske alminnelig statsråd, inntil en dramatisk melding slår som en bombe ned i regjeringen: Norges minister i Mexico er bortført av opprørsgeneralen Zapata, som forlanger 2 millioner dollar i løsepenger! Bare én mann kan ordne saken og bringe landet ut av krisen. Han er norsk lege og hans navn er Jonas Fjeld... I rollene medvirker blant annet: Per Sunderland (Jonas Fjeld), Arne Aas (utenriksministeren) og Magne Lindholm (statsministeren). Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Terje Hellem. Serie 2: I sølvlandets natt.

Hør i NRKs nettspiller

Opprørsgeneralen Emiliano Zapata (2:2)

Mexico - landet som har fått skjønnhetens og rikdommens forbannelse i vuggegave, og hvor politikk avgjøres med revolvere og hamprep. Nå er revolusjonen flammet opp igjen, og midt i stormen står Jonas Fjeld og en ung svensk kvinne, Ebba Torell. Kan de unnslippe alle dødsfarer og redde den norske minister ut av opprørsgeneralen Zapatas klør? I rollene medvirker blant annet: Nils Vogt (Lopez), Sigrid Huun (Ebba) og Kari Ann Grønsund (Natascha). Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Terje Hellem. Serie 2: I sølvlandets natt.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search