Ulrikke Døvigen

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 04, feb 1971
Sosial:

Biografi

Ulrikke Hansen Døvigen (født 4. februar 1971) er en norsk skuespiller. Hun er datter av skuespiller Kjersti Døvigen, som bl.a. spilte i NRK-serien Offshore, og jazzmusiker Ole Jacob Hansen. Hun vokste opp i Lommedalen og da hun var 12 år gammel flyttet hun til London sammen med sin mor og stefar Halvor Astrup. Der bodde hun i 17 år, og fikk med seg en tre-årig utdannelse på Webber Douglas Academy of Dramatic Arts (1994), samt utdannelse på Vacani School of Dancing. Hun har også erfaring fra Vera Gregg École du Théâtre i Paris.

Hun debuterte på Nationaltheatret i 2002 som Cecily i Hvem er Ernest av Oscar Wilde. Før det var hun ansatt ved Oslo Nye Teater i to år, der hun blant annet spilte i Dracula, Disco Pigs, 40 og Hjalmar og Flode. Hun var også med på Riksteatrets oppsetning av Syvende himmel. Siden har hun spilt i filmen 37 ½. Hun er kanskje mest kjent som Jentungen i NRKs Jul på Månetoppen og som Moder'n i TVNorges Den unge Fleksnes. Fra teater er hun nok mest kjent som Nora Helmer i Henrik Ibsens Et dukkehjem.

Hun er en erfaren rytter og kan danse moderne-, jazz- og grunnleggende ballett. Ellers kan hun spille piano. Ulrikke Hansen Døvigen har tidligere vært kjeræste med Thomas Giertsen og Mads Ousdal. Fra forholdet med Ousdal har hun datteren Elsa (født 18. april 2004). Døvigen er gift med tidligere snowboarder Daniel Franck. I 2014 trer hun for første gang inn i Terje Formoes univers om sjørøveren Kaptein Sabeltann. Hun skal spille den onde Dronning Sirikit i en helt ny versjon av suksessforestillingen Kaptein Sabeltann og Jakten på Den Magiske Diamant (juli/august 2014.)

Search