Astrid Marian Saastad Ottesen

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 24, nov 1975
Sosial:

Biografi

Astrid Marian Saastad Ottesen (født 24. november 1975 i Bergen) er en norsk skuespiller som har medvirket både i film, TV og teater. Hun vokste opp i Florø og deretter i Skien, der hun gikk på teaterskole før hun startet sin karriere.

Ottesen gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1999. Har etter det arbeidet i flere teater. Ved Oslo Nye Teater og Centralteatret har hun blant annet hatt roller i Ville engler, Den gjerrige.., Rock horror show og Vest for Eden. Hun har også selv skrevet og spilt forestillingen Happy happy, som ble spilt på Caféscenen på Oslo Nye Teater. Ved Nationaltheatret har hun blant annet spilt Madame Bonacieux i De tre musketerer og Kamomilla i Folk og røvere i Kardemomme by. Var sist (2006) aktuell i Når vi døde – Gjenbruk av Henrik Ibsens Når vi døde vågner.

På filmfronten har hun medvirket i filmer som Detektor (2000) og Elsk meg i morgen (2005) og Tatt av kvinnen, som hadde premiere høsten 2007. På TV er hun kjent fra seriene Nissene på låven (2001), Lekestue (2002) og Nissene over skog og hei (2011)

Hun spilte også rollen som Sigrid Haugli i TV-serien Lilyhammer.

Search