Ine Marie Wilmann

Skuespiller
Del:

Personlig info

Sosial:

Biografi

Ine Marie Wilmann (født 18. februar 1985) er en norsk skuespiller.

Wilmann gikk ut av Teaterhøgskolen (KHiO) våren 2011, etter et fireårig studium. Hun debuterte som skuespiller ved Teatret Vårt i Molde i rollen som Elis i stykket Blindpassasjer høsten 2011. Etter dette var hun med på Riksteatrets turné med Anna Karenina våren 2012, i rollen som Kitty. Etter dette var hun med i Riksteatrets forestilling Fruen fra havet i rollen som Hilde. Vinteren 2013 var Wilmann å se i rollen som Aricia i stykket Fedra, basert på verket av Jean Racine. Høsten 2013 spilte Ine Marie Wilmann rollen som Anne Frank i oppsetningen Anne Franks dagbok på Den Nationale scene i Bergen.

Ine Marie Wilmann fikk sin TV-debut i NRK-serien Ansur. Hun har også spilt rollen som Hege i Størst av alt, en norsk drama-serie på seks episoder som gikk på NRK1 vinteren 2007. I 2011 spilt Wilmann rollen som Liv Tone i spillefilmen Jeg reiser alene, i trilogien om Jarle Klepp, basert på bøkene til Tore Renberg.

Ine Wilmann vant Amanda for «Beste kvinnelige skuespiller» i 2015 for sin rolle i spillefilmen De nærmeste og Gullruten 2016 i klassen beste kvinnelige skuespiller for Det tredje øyet.

Search