Heidi Gjermundsen Broch

Skuespiller, sanger
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 01, mar 1975
Sosial:

Biografi

Heidi Gjermundsen Broch (født Heidi Gjermundsen 1. mars 1975 i Råde) er en norsk skuespiller og sanger som er fast ansatt på Det norske teatret. Gjermundsen er utdannet på Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i 1995-1997, og Teaterhøgskolen fra 1997 til 2000.

Gjermundsen Broch startet karrieren med hovedroller i stykkene Ronja Røverdatter og Keisaren av PortugaliaDet norske teatret. Etter det har hun hatt roller i musikalene My Fair Lady, Piaf, Musical Musikal og Bør Børson Jr.. Hun var i 2005 og 2006 aktuell i revyen 100 år i rødt, hvitt og blått og høsten 2005 hadde hun en sentral rolle i Shakespeare-stykket Richard II. Hun har i tillegg hatt roller som An-Magritt samt som Polly Peachum i Tolvskillingsoperaen, som «Donna» i ABBA-musikalen Mamma Mia!Folketeateret i Oslo i 2009.

I 2011 mottok hun både Heddaprisen og Teaterkritikerprisen i kategorien for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle som Diana i musikalen Next to Normal.

Åtte år gammel opptrådte Gjermundsen Broch på NRKs «Halvsju» sammen med storesøsteren Kristine. Gjermundsen Broch er gift med skuespilleren Nicolai Cleve Broch og har to barn sammen med ham.

Search