Johannes Eckhoff

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 26, apr 1919
Sosial:

Biografi

Johannes Nicolai Eckhoff (født 26. april 1919 i Oslo, død 26. oktober 2007 i Spania) var en prisbelønt norsk skuespiller.

Han var av slekten Eckhoff og, etter at faren døde tidlig og familien ble splittet, vokste han opp i et tysk kloster. Dernest gjorde han barneskolen på Lillehammer før han tok teaterskole i Frankfurt am Main 1936-39. Han debuterte i 1939Trøndelag Teater og var under den andre verdenskrig ved Centralteatret, og samtidig aktiv i motstandskampen. Han fikk roller i krigsfilmene «Englandsfarere» (1946) og «Kampen om tungtvannet» (1948).

Deretter var han ved Riksteatret 1950-85, først i Jeppe på Bjerget, senere som brilleslange i Kiplings Mowgli. Han spilte også for Det Nye Teater og Seniorteatret. Han ga også stemmen til Nøtterø i Stompa-hørespillene, og spilte i Fjernsynsteatret. Eckhoff var hyppig brukt oppleser for NRK radio, spesielt for Barnetimen. Han spilte butikkeier Hagen i NRKs populære barnetv-serie «Lillys butikk». Han hadde også en liten rolle i Brødrene Dal og spektralsteinene, som Snorre Sprett.

Eckhoff var prisbelønt for sitt humanitære arbeid, han hadde over to tusen gjestespill ved norske fengsler og institusjoner.

Deltar i

Search