Guttorm Guttormsen

Musiker, arrangør, komponist
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 28, jun 1950
Sosial:

Biografi

Guttorm Guttormsen (født i Mo i Rana den 28. juni 1950) er en norsk jazzmusiker (fløyte, klarinett, saksofon), arrangør og komponist. Etter at han flyttet til Oslo (1969) debuterte han med Ivar Antonsen band på Festspillene i Nord-Norge (1971). Lokaliserte så til Skien der han har ledet storband, ledet egen kvintett med bl.a. Bjørn Kjellemyr og foretatt plateinnspillinger. Deltok på Kongsberg Jazzfestival flere ganger, også med egen kvartett (1975, 1979) og i storbandet Guttorm Guttormsen/Per Kristian Ekholt storband (1976).

Musikalsk leder ved Teater Ibsen og med i Jon Eberson kvartett, Per Husby dedication orchestra (1984–1988) og var medvirkende på Trio de Janeiros innspillinger, samt Nordnorsk Jazzforums utgivelse Distant Reports (2001).

Han er mest kjent for sine komposisjoner for teater, blant annet en rekke forestillinger ved Nationaltheatret, Det Norske Teater og selvfølgelig ved Teater Ibsen hvor han er musikalsk leder.

Han var også regissør for 'Ibsens Gåte' i 1997 som var en musikalsk tolkning av Ibsen.

Guttormsen har komponert musikk for en rekke mer eller mindre kjente norske artister som Anne Grimstad Fjeld, Agnes Buen Garnås, Knut Buen, Lars Vik (Fritjof Fomlesen), Kine Hellebust (som han har vært produsent for òg) for å nevne noen, han har vært studiomusiker for en rekke norske plateproduksjoner og artister som Lars Klevstrand.

Han har bodd i Langesund siden 1993.

Search