Øystein Røger

Skuespiller, filmskuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 14, apr 1963
Sosial:

Biografi

Øystein Røger (født 14. april 1963 i Oslo) er en norsk skuespiller som i 2006 mottok Teaterkritikerprisen for sitt arbeid i 2005/2006. Han er kjent fra roller som Erasmus Montanus, Peer Gynt, Yang Sun (Det gode menneske fra Sezuan av Bertolt Brecht) Jørgen Skolmen i Kampen for tilværelsen i NRK og Svend Foyn (hørespillserie etter romaner av Jan Mehlum).

På teaterscenen har han også hatt stor suksess sammen med Kåre Conradi i forestillingen Stones in his pockets, som gikk for fulle hus i en årrekke. I dette stykket fremstilte Conradi og Røger i en rekke ulike rollefigurer; 18 roller til sammen. Det var Øystein Røger selv som via internett oppdaget dette opprinnelig irske stykket da han var en av de ansvarlige for repertoaret for Torshovteatret.

Han vant i 2006 både Kritikerprisen og Heddaprisen for beste mannlige hovedrolle for rollen som Den ukjente i August Strindbergs Til DamaskusNationaltheatret. I 2011 hadde han hovedrollen som «Suru» i Rockeulven, som var Nationaltheatrets første større musikalsatsing. Han er også kjent som Finn Kristoffersen i Frikjent.

Search