Hege Schøyen

Skuespiller, entertainer og komiker
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 22, mai 1957
Sosial:

Biografi

Hege Schøyen (født 22. mai 1957 i Oslo) er en norsk skuespiller, komiker og sanger.

Hun tok utdannelse ved Norges Musikkhøyskole med sang som hovedfag. Etter utdannelsen arbeidet hun som korist til hun debuterte på scenen i stykket Med floss på katta i 1982Chat Noir. Sitt store gjennombrudd fikk hun i 1986 med monologen Stælken Gundersen, på samme scene. På revyscenen har hun blant annet arbeidet med Vazelina Bilopphøggers, Dizzie Tunes, Sven Nordin, Nils Vogt og Øystein Sunde, og på TV blant annet med Øivind Blunck og Kjersti Holmen. Hun ble landskjent som den undrende, tyggegummityggende Bitten i TV-serien Blikkbåx som gikk på NRK på slutten av 1980-tallet og begynnelsen på 1990-tallet. Schøyen dukket her opp annenhver uke og alternerte med Øivind Blunck i rollen som Reidar. Det ble utgitt både CD og video av denne serien. På 90-tallet var hun blant annet programleder i ungdomsprogrammet Midt i smørøyet.

På film har hun for det meste hatt biroller, men hadde hovedrollen i filmen Suffløsen i 1999. For dette fikk hun Filmkritikerprisen i 2000.

I 2003 var hun med i TV-programmet Hege & Holmen hvor hun spilte sammen med Kjersti Holmen. Hun var i 2006 aktuell med teaterstykket På ville veier sammen med Nils Vogt og Sven Nordin. I 2011 spilte hun i Nattens umusikalske dronning sammen med Jan Martin Johnsen. Stykket er en komedie om Florence Foster Jenkins som er satt opp på Chat Noir. I 2011 var hun også med i humorserien Sara & Selma, der hun spilte hovedrollen Sara.

Schøyen er gift med jazz-musikeren Arild Andersen. Deres felles barn er Jakob Schøyen Andersen og Line Schøyen Andersen. Hege Schøyen er halvsøster til skuespilleren Anne Ryg.

Search