Nissa Nyberget

Sanger, komponist
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 12, jun 1954
Sosial:

Biografi

Nils Otto «Nissa» Nyberget (født 12. juni 1954) er en norsk frilansmusiker, låtskriver, artist, produsent, programleder og regissør.

Nissa Nyberget har studert ved Universitetet i Oslo, der han tok mellomfag i musikk. Han spiller, synger, komponerer og arrangerer – og instruerer, skriver og produserer revyer og andre typer teateroppsetninger. Han har også ledet mangejamsessions, der musikere treffes og improviserer sammen. Han har også vært orkesterleder på teater, i radio og tv, og han har komponert musikk for film. Fra 1998 var han sammen med sangeren og skuespilleren Elisabeth Lindland spillende programleder for over hundre direktesendte barne-tv-programmer i serien JulemorgenNRK1. Nyberget og Lindland har gitt ut fire CD-er basert på stoff barn har sendt inn til programmene.

Nyberget har skrevet kjenningsmelodien til radio- og tv-programmet 20 spørsmål, og han var også programmets kapellmester en stund.

Han startet i 1980 opp med det som har blitt Josefine Vertshus' faste tirdagsjam. Samme år gjorde han arrangementet og hadde produsentansvar for Lars Mjøen og Knut Lystads album Apekalypso nå. Utover i 1980-årene medvirket han på flere andre albumer.

I 1982 skrev han melodien og Lars Mjøen teksten til «Lady Di» som ble fremført av Inger Lise Rypdal. Sangen kom på andreplass i Melodi Grand Prix 1982. I 1983 deltok han selv i Melodi Grand Prix med «Du ber meg om evighet». Sangen kom på femteplass.

I 1983 var han også formann i FOT (Foreningen for ord og toner), og han skrev arrangementet og var ansvarlig for plateinnspillingen av Dizzie Tunes' Oslo-sang. I 1996 var han med i underholdningsseringen Kamp i klaveretTV 2.

Nyttårsaften 2006–2007 åpnet Nissa Nyberget musikkbaren Baan Chang (บ้านช้าง – «Elefanthuset») i badebyen Cha-am i Thailand sammen med sin thailandske kone. På Baan Chang dukker ofte norske musikere opp, og Nissa spiller og synger innimellom i Hua Hin og ved Den norske sjømannskirken i Pattaya.

Search