Andrine Sæther

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 07, sep 1964
Sosial:

Biografi

Andrine Sæther (født 7. september 1964) er en norsk skuespiller som er kjent for sine roller både på film og teater.

Sæther ble i 1995 ansatt ved Nationaltheatret hvor hun debuterte i rollen som Recha i Nathan den vise. (Hun hadde riktignok en kort opptreden der i 1993 hvor hun overtok rollen Regine Engstrand i Gjengangere etter Liv Bernhoft Osa). Hun har siden spilt i mange stykker der, senest i Lesning: Ibsen og Fosse i 2006.

Filmdebuten kom i 1997 med en liten rolle i filmen Livredd. Den første hovedrollen kom året etter i Cellofan – med døden til følge, regissert av Eva Isaksen. I 2007 hadde hun rollen som Torunn Neshov i NRK-produksjonen Berlinerpoplene. For dette fikk hun Gullruten 2008 i klassen beste kvinnelige skuespiller.

Sæther var i mediebildet da hun og hennes ektemann Lars Lillo-Stenberg høsten 2006 gikk til sak mot Se og Hør og journalist Anders Johan Stavseng for brudd på privatlivets fred i forbindelse med at bladet tok bilder av parets vielse og trykket disse. Den 23. november fastslo Oslo tingrett at bladet hadde krenket privatlivets fred og tilkjente paret tilsammen 150 000 kroner i erstatning, paret ble også tilkjent saksomkostninger. Dommen ble anket til Borgarting lagmannsrett av Se og Hør, også her fikk paret medhold og ble tilkjent samme erstatning som i tingretten. Se og Hør anket dommen inn for Høyesterett, og ble her frifunnet.

Deltar i

Search