Brit Elisabeth Haagensli

Skuespiller, sanger
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 24, aug 1953
Sosial:

Biografi

Brit Elisabeth Haagensli (født 24. august 1953 i Arendal) er en norsk skuespiller og sanger, kjent fra teater- og revyoppsetninger, fjernsyn og en rekke filmer. Haagensli vokste opp i Asker.

Siden 1981 har Haagensli brukt de fleste somrene til teateroppsetninger, og mange av disse på sommerrevyen i Stavern. Hun er nok mest kjent for rollen sin i Fredrikssons fabrikk, hvor hun spilte sammen med blant andre Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen og Aud Schønemann.

Haagensli hadde en gjesterolle som en av Karls naboer i Karl & Co og rollen som Louise Fassbinder i Hotel Cæsar. Hun ga stemmen til Bessie Busybody i LazyTown.

25. januar 1975 ble den norske finalen i Melodi Grand Prix avholdt. Denne finalen er kjent for at hver sang skulle fremføres to ganger, av to forskjellige sangere. Den ene sammen med band, den andre utgaven sammen med orkester.

Haagensli sang i denne finalen den ene versjonen av «Åh, du gjør meg så glad», og Gro Anita Schønn sang den andre versjonen. Av de fem sangene i finalen, kom denne sangen sist.

Search