Lars Andreas Larssen

Teaterskuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 27, mar 1935
Sosial:

Biografi

Lars Andreas Larssen (født 27. mars 1935Melbu i Hadsel, død 29. januar 2014) var en norsk skuespiller.

Larssen debuterte i 1958 på Folketeatret i stykket Cherrys have. Han var deretter ansatt ved Rogaland Teater i perioden 1959–62, og siden 1968 ved Nationaltheatret. Larssen var også en av de sentrale kreftene som var med på å etablere Teatret på Torshov hvor han særlig gjorde furore som komiker i Dario Fos Vi betaler ikke. Han spilte ellers i flere Ibsen-stykker.

Hans første filmrolle var i filmen Ni liv fra 1957 hvor han hadde en liten rolle. Han hadde en mer sentral rolle som «biskopens sønn» i filmen Herren og hans tjenere fra 1959 og som ordfører i filmen Piratene fra 1983. Larssen medvirket for det meste i biroller på film.

På TV var han mest kjent i rollen som rektor i familieserien Borgen skole som gikk på NRK i perioden 1988–91, og som «vis gammel mann i tårnet» i konkurranseserien Fangene på fortet som gikk på TV3 midt på 1990-tallet.

Sammen med kona Sonja Lid startet han i 1962 Fredskontoret i Stavanger. Etter hvert vokste det fram fredskontor i en rekke byer.

Lars Andreas Larssen var far til forfatteren Vetle Lid Larssen og filmskaperen Gaute Lid Larssen som han hadde fra sitt første ekteskap med forfatteren og skuespilleren Sonja Lid. Siden ble han gift med Thrine Naumann og de fikk sammen sønnen Lars Larssen Naumann som er rapper og er med i duoen Multicyde. Han var deretter samboer med skuespilleren Monna Tandberg. Han var bror til Høyre-politiker og tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland.

Search