Fridtjof Riege Nilsen

Musiker, gitarist
Del:

Personlig info

Sosial:

Biografi

Fridtjof Riege Nilsen (født 1977) er en norsk musiker og programleder, og tidligere gitarist i rockegruppa Span. Nilsen har også spilt i Explicit Lyrics sammen med tidligere Span-kollega Jarle Bernhoft. Som programleder har han i en periode vært programleder i TV 2-programmet Sone 2. Han har også vært med i reklamefilmer for MatPrat fra 2002.

I 2000 hadde han en liten gjesterolle i TV-såpen Hotel Cæsar som Flash.

I 2011 ble han programleder i TVNorge, og ledet Gøy på landet sammen med Alexander Nyhagen. Gøy på landet er en serie i 44 episoder hvor byjenter sendes ut i distriktene «på jakt etter drømmebygda og drømmemannen». Byjentene kjører landet rundt i buss som stopper i kommuner som er utvalgt fordi de har et overskudd av menn, og jenter som faller for noen av bygdemennene kan bli igjen i bygda. Første sesong av programmet ble nominert til Gullruten i kategorien for beste nyskapning. Andre sesong av Gøy på landet ble sendt i 2012 i Norge. I 2011 ble rettighetene til konseptet solgt til 35 land og i 2012 ble serien sendt i blant annet Danmark, Tyskland og Frankrike.

Nyhagen og Nilsen var også programledere for Damene først på TVNorge, hvor de hjalp seks menn å bli bedre ektemenn for konene sine. I 2012 begynte de også med «Alex og Fridtjofs podcast», Norges første TV-podcast, som kommer ut hver torsdag.

Siden 2013 har han vært programleder i Kakekrigen hos FEM. Et bakeprogram med deltakere hver uke som konkurrerer om å bli den beste bakeren. Dommere er Monica Csango og Sverre Sætre.

Fridtjof Nilsen spiller i 2012 i rockebandet Dog Almighty i Norge, og i det danske rockebandet Royal Highness.

I 2016 ble han programleder for programmet Alt for Norge, som etterfølger for Henriette Bruusgaard.

Nilsen spilte den norske stemmen til figuren Sigurd i tegneserien Tiny Toon Adventures.

Search