Mads Bones

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 25, mar 1981
Sosial:

Biografi

Mads Bones (født 25. mars 1981) er en norsk skuespiller, regissør, dramatiker, sangtekstforfatter og produsent. Han tilhører Trøndelag Teaters faste skuespillerensemble. Mads blir også ofte brukt som konferansier. I januar 2016 ledet han Adresseavisen og Trondheim Symfoniorkesters Nyttårskonsert i Olavshallen, og i juni samme år ledet han både folkefesten i Ravnkloa samt hagefesten i Stiftsgården i forbindelse med kongeparets signingsjubileum.

Han er utdannet ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst (2003–2007).

Som medforfatter og/eller regissør står han bak produksjoner som julemusikalen Nøtteknekkeren, spelparodien Slaget på Testiklestad og Juleevangeliet – The Smash Hit Musical. Vinteren 2017 skrev og regissert han Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen på Trøndelag Teater og en adapsjon av Alice i EventyrlandTeaterhøgskolens Sommerteater i Frognerparken. Både Slaget på Testiklestad og Juleevangeliet – The Smash Hit Musical ble i 2017 nominert til Komiprisen for Årets Sceneforestilling, hvorpå Juleevangeliet stakk av med seieren.

Mads ble tildelt Teatrets Venners kunstneriske pris i 2009 og ble kåret til Årets Teaterskuespiller under UTawards i både 2011 og 2013. I 2017 ble han av Adresseavisens lesere kåret til Årets Kulturpersonlighet i Trondheim.

Deltar i

Search