Iram Haq

Skuespiller, filmregissør, modell, sanger
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 01, jan 1976
Sosial:

Biografi

Iram Haq (født 1. januar 1976) er en norsk skuespiller, filmskaper og sanger. Hun har dessuten gjort seg bemerket innen kortfilmproduksjon. Haq er utdannet som art directorWesterdals reklameskole.

Hun spilte hovedrollen som «Jasmin» sammen med-skuespilleren Bjørnar Teigen i filmen Import-eksport. Haq hadde også rollen som «Fatima Silmandar» i Borettslaget, sykepleier i Berlinerpoplene og spilte ett av drapsofrene i Varg Veum-filmen Falne engler.

Hun er også aktuell innen kortfilm. Hennes første film het Trofast. Uten filmerfaring skrev Haq manus, var skuespiller, regiassistent og kostymeansvarlig. Filmen ble plukket ut til filmfestivalen i Venezia som eneste norske bidrag i 2004. Haq debuterte som regissør med kortfilmen Skylappjenta foruten å spille hovedrollen har skrevet manuset selv. Skylappjenta er en ny versjon av Rødhette, med tokulturell problematikk. Filmen har vunnet internasjonale the Ellen award prize at Aspen shortfest og flere nasjonale priser og var plukket ut til Sundance filmfestival i 2010. Skylappjenta er også en billedbok. Boken var nominert til kulturdepartementets debutant pris og er nominert til UPrisen 2010.

Haq debuterte med spillefilmen Jeg er din 18. august 2013, hvor hun både har manus og regi. Hennes andre film Hva vil folk si hadde Norgespremiere 6. oktober 2017.

Haq er oppvokst på Stovner.

Search