Anette Hoff

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 16, mai 1961
Sosial:

Biografi

Anette Hoff (født 16. mai 1961 i Drøbak i Akershus) er en norsk skuespillerinne. Hoff er mest kjent for sin rolle som Juni Anker-Hansen i såpeoperaen Hotel CæsarTV 2.

Hoff arbeidet som sufflør og statist ved Nationaltheatret i perioden 19851988. Fra 1989 har hun jobbet som freelance-skuespiller. For rollen i Hotel Cæsar ble hun kåret til beste TV-skuespiller under Gullruten 1999 og fikk dessuten hedersprisen under Gullruten 2010 sammen med medskuespiller Sossen Krohg. I tillegg til å være skuespiller i serien har hun hatt regi på enkelte episoder av Hotel Cæsar.

Hoff har i tillegg blant annet spilt rollen som Torgny i Spelet om St. Hallvard på Gilhus i Lier. Spillet hadde premiere 13. august 2008. Hun står bak den dubbete stemmen til Petunia Dumling i den norskspråklige utgaven av Harry Potter-filmene. I 2010 tok Hoff seg en seks måneders pause fra Hotel Cæsar-settet for å spille i Riksteatrets oppsetning og turne av Hvem er redd for Virginia Woolf?, der hun spilte Martha. Hun spilte Blåmor i Jul i Blåfjell i 2011. Sommeren 2012 spilte hun Kjerring Bråte i musikalen Herøyspelet Kongens Ring.

Hoff er gift med Nils Ole Oftebro og er mor til Jonas Hoff Oftebro som har spilt i Olsenbanden jr.

Deltar i

Search