Alice i eventyrland (1986)

Barn, Spenning, Eventyr | 2 timer, 44 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hør et klipp fra hørespillet:

Hørespill for barn i åtte deler, etter Lewis Carrolls bok "Alice's Adventures i Wonderland" (1865). Fritt bearbeidet for radio av Klaus Hagerup. Alice sitter ved elvebredden sammen med søsteren sin. Storesøster leser, og Alice kjeder seg. En hvit kanin som har veldig dårlig tid løper forbi. Hun løper etter kaninen inn i kaninhullet og faller seks tusen kilometer ned i jorda. Til en helt annen verden, befolket av det ene pussige vesenet etter det andre: fugler og mus som kan snakke, en dronte, den travle kaninen med klokke og vestlomme, kålormen, grimasjekatten, sjusoveren, Hattemaker Mathias, den forlorne skilpadda, nesten hele kortstokken med Hjerterdame - dronningen - i spissen, og mange, mange flere.

 

Alice i eventyrland (1:8)

1. episode, der Alice kryper inn i kaninhullet, faller seks tusen kilometer ned i jorda og flyter inn i eventyrlandet på et hav av sine egne tårer.

Hør i NRKs nettspiller

Alice i eventyrland (2:8)

2. episode, der Alice møter en mus og fire fugler, deltar i nominasjonsløpet og snakker altfor mye om katter.

Hør i NRKs nettspiller

Alice i eventyrland (3:8)

3. episode, der Alice leter etter en vifte og et par hansker, forsvarer en arrem og møter en kålorm som røker vannpipe.

Hør i NRKs nettspiller

Alice i eventyrland (4:8)

4. episode, der Alice nesten blir en slange, møter hertuginnen og grimasjekatten og passer en meget merkelig unge.

Hør i NRKs nettspiller

Alice i eventyrland (5:8)

5. episode, der Alice blir svært forvirret over grimasjekattens forsvinningsnumre, blir med i et vanvittig teselskap og kommer inn i den vakre hagen.

Hør i NRKs nettspiller

Alice i eventyrland (6:8)

6. episode, der Alice redder tre gartnere fra døden, møter kongen og dronningen i Hjerter, deltar i en meget spesiell krokett-turnering, og treffer igjen grimasjekatten og Hertuginnen.

Hør i NRKs nettspiller

Alice i eventyrland (7:8)

7. episode, der Alice lærer moral av Hertuginnen, krokket av Dronningen og hummerdansen av Griffen og Den forlorne skilpadda.

Hør i NRKs nettspiller

Alice i eventyrland (8:8)

8. og siste episode, der Alice får høre skilpaddesuppe-sangen, vitner i rettssaken mot Hjerter knekt og stiger opp fra eventyrland.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search