Dickie Dick Dickens, serie: 1 (1962)

Spenning, Komedie, Krim, Dickie Dick Dickens | 4 timer, 41 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill av Rolf og Alexandra Becker. Dickie Dick Dickens var den farligste mann på det amerikanske kontinent og konge i Chicagos underverden. Musikk: Gunnar Sønstevold.

 

Det vanntette damepresisjonsarmbåndsuret (1:11)

Dickie Dick Dickens er "mannen med stålnervene, lynøynene og hjertet av gull". Han er også "den mest fryktede mann underverdenen i Chicago noen gang har frembrakt ...". Basert på memoarene han skrev i Sing-Sing hører vi historien om hvordan en lommetyv steg i gradene og ble Chicagos farligste mann.

Hør i NRKs nettspiller

Kuppet i Bøndenes Bank (2:11)

Den andre delen av beretningen om Dickie Dick Dickens liv, den mannen Chicago snart skulle skjelve for, handler om den natten det ble klart for ham at risikoen ved å stjele en million ikke er større enn ved å stjele en pengepung. Man må bare vite hvor man skal finne millionen.

Hør i NRKs nettspiller

Rapsodi i gull (3:11)

Vi skriver året 1924, et meget viktig år i Dickie Dick Dickens' karriere - året for den store bataljen mellom ham og Jim Cooper, den mest innflytelsesrike bandelederen i Chicago. Akkurat nå har Dickie stjålet byttet fra en skapsprengning som Jim og banden hans har foretatt ...

Hør i NRKs nettspiller

Ikke redd for den stygge mannen (4:11)

Dickie Dick Dickens, den farligste forbryter Nord-Amerikas brennende sol noen gang har skint på, har nettopp narret Chicagos største forbryterorganisasjon, gjengen til Jim Cooper (blant spøkefugler kalt Jim Kjøtthue). Nå har Dickie forberedt seg på et endelig oppgjør med Jim. Men i stedet kommer en hel liten hær av politifolk. Kan Dickie komme seg ut av en slik felle?

Hør i NRKs nettspiller

Regndråper på blikktak (5:11)

Etter et mellomspill ved Mississippis bredder med et politiregiment og tre kanonbåter mot seg, har Dickie greid å føre byttet fra Jim Cooper videre med seg i en stjålet politibil. Sammen med sin skjønne forlovede Effie og sin behjertede venn Opa Crackle setter han kursen tilbake mot Chicago.

Hør i NRKs nettspiller

Chicago var ikke kvitt ham (6:11)

Høsten 1924 eksploderer nyheten over Chicago-avisenes førstesider: Dickie Dick Dickens er arrestert! Chicagos underverden puster lettet ut. Lettest av alle puster Jim "Kjøtthue" Cooper. Men puster han for tidlig? Er det riktig mann som er tatt?

Hør i NRKs nettspiller

Den som ikke har stål må gi tål (7:11)

På grunn av Dickies store bedrift blir han utropt til månedens helt av Chicagos union av kvinneforeninger. Men trass i oppfordringer gjennom radio og presse dukker den ukjente helt ikke opp. Og Jim Cooper har ikke lyst til å sitte i fengsel.

Hør i NRKs nettspiller

Av blykuler en krans (8:11)

Jim Cooper sitter stadig fengslet og mange interesserer seg for villaen hans - blant andre en annen forbryterbande fra nordvest-Chicago, og fullmektig Hillbilly. Og mens politi og gangstere plaffer hverandre ned, sikrer Dickie seg Coopers forretningspapirer. Men hva er det som gjør dem verdt en slik dumdristighet?

Hør i NRKs nettspiller

Den svarte hannkatts hemmelighet (9:11)

Etter alt sitt flittige strev har Dickie lyst til å høste fruktene av arbeidet og hvile på sine laurbær. Full av optimisme legger han nye planer for fremtiden. Et fengselsopprør skal imidlertid skape uorden i planene. Blant de rømte er nemlig en viss Jim Cooper ...

Hør i NRKs nettspiller

Den svarte hannkatts annen hemmelighet (10:11)

Med fjorten råbarkede medlemmer av gjengen sin har Jim Cooper omringet Dickies herskapelige villa - fjorten gangstere væpnet til tennene, ja enda høyere, til opp over ørene. De venter på at Dickie Dick Dickens skal komme ut av villaen for å pumpe ham full av bly ...

Hør i NRKs nettspiller

Pass papirene (11:11)

Etter Dickies siste mesterstykke ligger nå veien åpen foran ham, fram til presidentstolen i Chicagos underverden. Vil det lykkes ham å nå dit? Eller skal han likevel heller satse på et stille, fredelig liv, som liten lommetyv, uten ambisjoner, uten ærgjerrighet ...?

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search