Fra Bertie Woosters memoarer (1971)

Komedie, Drama | 2 timer
Rating:
0/10

Handling

En humoristisk hørespillserie, basert på bøkene av P. G. Wodehouse. Det floker seg gjerne til for den uforbedelige ungkaren Bertram Wooster, som ikke først og fremst er kjent for sitt skarpsinn. Heldigvis er tjeneren Jeeves i nærheten, og han kommer sin herre til unnsetning i de mest pinlige situasjoner. Dramatisert og instruert av Sven Lange. Teknisk regi: Sture Bakke.

 

Mel og mindreverdighetskomplekser (1:6)

Berties gode venn Sipperley er hodestups forelsket i Gwendolen Moon, men han lider av et mindreverdighetskompleks. Det blir ikke bedre av at hans gamle rektor Waterbury plager ham med sine artikler. Bertie vil gjerne hjelpe, men det spørs om ikke Jeeves må trå til nok en gang. I rollene hører vi Per Theodor Haugen (Bertram Wooster), Gisle Straume (Jeeves) og Tor Stokke (Sipperley). Basert på «The Inferiority Complex of Old Sippy» fra «Very Good, Jeeves» (1930).

Hør i NRKs nettspiller

Bingo møter kjærligheten (2:6)

Den evige romantikeren Bingo Little er nok en gang intenst forelsket. Han ønsker å gifte seg med serveringsdamen Mabel, men vil nødig miste det økonomiske bidraget fra sin onkel Lord Bittlesham. I rollene hører vi Per Theodor Haugen (Bertram Wooster), Gisle Straume (Jeeves) og Frank Robert (Bingo Little). Basert på «Jeeves in the Springtime» fra «The Inimitable Jeeves» (1923).

Hør i NRKs nettspiller

Se opp for skolevenninner (3:6)

Bingo Little er endelig lykkelig gift med sin Rosie og har bosatt seg i Norwich. Men Laura Pyke, en geskjeftig skolevenninne av fru Little, besøker de nygifte, og blir ikke akkurat hjertevenn med Bingo. Jeeves og Wooster har som alltid en plan for å hjelpe Bingo. I rollene hører vi Per Theodor Haugen (Bertram Wooster), Gisle Straume (Jeeves) og Frank Robert (Bingo Little). Basert på «Jeeves and the Old School Chum» fra «Very Good, Jeeves» (1930).

Hør i NRKs nettspiller

Erfaringer fra pikeskoler (4:6)

Bertie spanderer middag på frøken Bobbie Wickham og hennes niese Clementine, lykkelig uvitende om at han senere skal kjøre Clementine hjem. Til pikeskolen som Clementine har sneket seg ut fra uten tillatelse fra den strenge rektoren Miss Mapleton. I rollene hører vi Per Theodor Haugen (Bertram Wooster), Gisle Straume (Jeeves) og Marit Hamdahl (Bobbie Wickham). Basert på «Jeeves and the Kid Clementina» fra «Very Good, Jeeves» (1930).

Hør i NRKs nettspiller

Gammel kjærlighet ruster ikke (5:6)

Tante Agathe er en svært klassebevisst kvinne og blir ikke blid når onkel George ønsker å gifte seg med en ung serveringsdame. Hun ber Bertie og Jeeves om hjelp. I rollene hører vi Per Theodor Haugen (Bertram Wooster), Gisle Straume (Jeeves) og Mona Hofland (tante Agathe). Basert på «The Indian Summer of an Uncle» fra «Very Good, Jeeves» (1930).

Hør i NRKs nettspiller

På sangens vinger (6:6)

Tuppy Glossops største ønske er å forlove seg med sangerinnen Cora Bellinger. Dessverre har Tuppy nettopp knust hjertet til Berties kusine Angela, og tante Dahlia er rasende. Jeeves er den rette mannen til å ordne opp i affæren. I rollene hører vi Per Theodor Haugen (Bertram Wooster), Gisle Straume (Jeeves) og Tor Stokke (Tuppy Glossop). Basert på «Jeeves and the Song of Songs» fra «Very Good, Jeeves» (1930).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search