Gjengjeldelsen (1975)

Spenning, Krim | 2 timer, 37 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i fem deler, av svensken Per Lindeberg. Ragge har sonet en dom på fem og et halvt år. Straks han blir løslatt, anskaffer han seg pistol og ammunisjon. Det ser ut til at det er noe han vil hevne. Handlingen utspiller seg i nåtid og fortid, scener fra det som engang hendte, er flettet inn i fortellingen om det som hender nå ...

 

Løslatt (1:5)

Ragge er blitt løslatt fra fengselet, og anskaffer seg en pistol og ammunisjon. Han har sonet en dom på fem og et halvt år, og det er meget som tyder på at han planlegger en blodig hevn.

Hør i NRKs nettspiller

Bilturen (2:5)

Kaj blir kontaktet av en gammel "venn" - Ragge - som har sonet en dom på fem og et halvt års fengsel. Kaj blir engstelig og setter seg i forbindelse med en felles venn - Zacke - og de minnes en dramatisk biltur for fem-seks år siden.

Hør i NRKs nettspiller

Brannen (3:5)

De fire guttene Kaj, Zacke, Werner og Ragge har etter en påkjørsel bare forlatt åstedet, men de er blitt iakttatt, og blir utsatt for pengeutpressing. Hvordan skal de skaffe penger?

Hør i NRKs nettspiller

Hevnen (4:5)

Kaj og Zacke er redde for at Ragge - som er løslatt etter å ha sonet fem og et halvt års fengsel - skal ta en blodig hevn. De planlegger en motaksjon.

Hør i NRKs nettspiller

Nemesis (5:5)

Ragge har til hensikt å hevne seg på de to gamle vennene Kaj og Zacke, men de er på sin side vel forberedt. Resultatet er muligens rettferdig, men det er i alle fall overraskende.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search