I trifidenes dager (1969)

Spenning, Krim | 4 timer
Rating:
0/10

Handling

Science fiction-hørespill i seks episoder av Giles Cooper, etter en roman av John Wyndham.

Menneskehetens fremtid er truet etter at spesielle lysfenomen har blindet store deler av verdens befolkning. Så dukker de uhyggelige trifidene opp - intelligente, vandrende og morderiske planter.

Oversatt av Knut Johansen. Instruktør: Knut M. Hansson. Teknisk regi: Anne Marthe Albers. Musikk: David Cain. Annonsering ved Jan Pande-Rolfsen.

 

Begynnelsen til slutten (1:6)

Hørespill i seks episoder av Giles Cooper, etter en roman av John Wyndham. Instruktør er Knut M. Hansson. Med en hvit sky fra et nedskutt fly starter trifidenes tidsalder; en sky av mikroskopiske frø, som blir til planter - vandrende, dødsfarlige, men også verdifulle, som råstoffkilde. Og menneskene kan kontrollere dem. Så lenge en katastrofe ikke inntreffer ...

Hør i NRKs nettspiller

Lys i mørket (2:6)

Hørespill i seks episoder av Giles Cooper, etter en roman av John Wyndham. Instruktør er Knut M. Hansson. Katastrofen er et faktum: Nesten hele menneskeheten er satt ut av spillet, maktesløs mot trifidenes lumske giftsvøper. De få som er unnsluppet, som Bill og Josella, prøver å berge seg...

Hør i NRKs nettspiller

Planer og panikk (3:6)

Hørespill i seks episoder av Giles Cooper, etter en roman av John Wyndham. Instruktør er Knut M. Hansson. Et lyssignal i natten viser Bil og Josella veien til en av gruppene som forsøker å bygge opp et nytt samfunn etter katastrofen. Et samfunn som må bli forskjellig fra det som var. Men hvor forskjellig? Og hva skal skje med dem som ikke kan klare seg på egen hånd?

Hør i NRKs nettspiller

Sporet er tapt (4:6)

Hørespill i seks episoder av Giles Cooper, etter en roman av John Wyndham. Instruktør er Knut M. Hansson. Bill Masen er tatt til fange og blir tvunget til å lede en gruppe blinde på leting etter proviant. Men en ny fare slår til mot den hardt rammede menneskehet - en dødelig pest. Og hvor er det blitt av Josella?

Hør i NRKs nettspiller

Verden snevres inn (5:6)

Hørespill i seks episoder av Giles Cooper, etter en roman av John Wyndham. Instruktør er Knut M. Hansson. Omsider klarer Bill å finne Josella. En liten gruppe mennesker prøver nå å skape seg en ny tilværelse. Men trifidene blir stadig mer påtrengende og farlige...

Hør i NRKs nettspiller

Strategisk tilbaketrekning (6:6)

Hørespill i seks episoder av Giles Cooper, etter en roman av John Wyndham. Instruktør er Knut M. Hansson. Av Bill Masens dagbok: "20. mai. Nå har vi vært her i fire år. I dag tidlig brøt trifidene seg gjennom gjerdet igjen, for første gang siden vi begynte å sprøyte med arsenikkoppløsning. Kan de ha tilpasset seg giften?"

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search