Jokeren (1987)

Spenning, Krim | 2 timer, 25 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i fire episoder av Lars Saabye Christensen. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Terje Hellem.

 

Men jeg var ikke død (1:4)

Hans Georg Windelband (26) - et vissent blomsterbarn leser sin egen dødsannonse i Aftenposten. Han har mistet styringen på livet, men at han skulle være død? Hvem står bak denne makabre spøken? Og hvorfor? Fra hybelen i Thereses gate begynner han en nølende etterforskerferd i en kald hovedstad. Dukker opp i egen bisettelse som Hugo Hylster, og herfra nøster han trådene videre inn i Oslos underverden, der han til stadighet får tildelt blåveiser av hardkokte bøller. "Men jeg var ikke død. Men det stod i avisen. Det var ingen prangende annonse ... Bare navnet mitt. Hans Georg Windelband. Han gikk ikke fra noen. Han gikk bare bort. Fra Oslo. 15. februar 1978. I dag var det 20. februar. Jeg skulle bisettes i dag. I Vestre Krematorium."

Hør i NRKs nettspiller

V for Viktor (2:4)

"Noen visste at jeg ikke var død. Noen visste navnet mitt, Hans Georg Windelband. Noen visste telefonnummeret mitt. Og jeg stod ikke i katalogen. Noen visste om pengene mine. Jeg hadde ikke vunnet dem i tipping."

Hør i NRKs nettspiller

Brudeferden i Hardanger (3:4)

"Da jeg kom til nasjonalromantikken var jeg ikke alene lenger. To menn sperret utgangen. Jeg kjente igjen den ene på snittet. Den andre var av typen jeg ikke ville valgt til uvenn, hvis det var opp til meg. Det var ikke opp til meg."

Hør i NRKs nettspiller

Siste stikk (4:4)

"Hun var ikke noe vakkert syn der hun lå, med sprøyten i armen, dødskrampe og vidåpne øyne som det var gått høl på. Jeg tørket bort det jeg trodde jeg hadde lagt igjen av fingeravtrykk. Jeg skulle til å gå. Da banket det på døren."

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search