Jørgen + Anne er sant (1996)

Barn | 1 time
Rating:
0/10

Handling

Ni år gamle Anne Lunde forelsker seg hodestups i den nye gutten i klassen, Jørgen Ruge. Han har fregner og lyst, fint hår, og et nøkkelknippe som klirrer når han løper. Og han løper fort. Fortere enn alle de andre. I tillegg har han flyttet inn i det forlatte og mystiske Banditthuset. Et hus som rommer mange hemmeligheter og et rykte om at fjorten år gamle Helga er murt inn i veggen av sin egen far fordi hun gjorde alt, og mye hun ikke burde, for kjærligheten. Fra å være mest opptatt av ryktene om at Helga spøker i Banditthagen, ser Anne plutselig historien med nye øyne.

Hørespill i tre deler etter boken av Vigdis Hjorth. Dramatisert av Tor Fretheim. Instruktør: Lise Fjeldstad. Teknisk regi: Jan-Erik Hoel.

 

Gutten i Banditthuset (1:3)

Det er noen voksne som tror at man ikke blir forelsket når man er tretten år og går i sjette klasse. Men det blir man. Og noen blir aldri så forelsket mer i livet som da de var ti år og gikk i fjerde klasse. Det kan Anne Lunde fortelle alt om, etter at hun fikk en ny gutt i klassen sin, en som het Jørgen Ruge.

Hør i NRKs nettspiller

Tre ekte kjærlighetsbrev (2:3)

Da Anne Lunde gikk i fjerde klasse var hun veldig forelsket i Jørgen Ruge. Men var det flere som var forelsket i ham? Og hvem var han forelsket i? Anne har lagt en plan. Først skrev hun og Beate et falskt kjærlighetsbrev til Jørgen. Og nå ligger Anne helt musestille under sengen til Beate for å finne ut om Tone, som er på besøk hos Beate, vet om andre som er forelsket i Jørgen.

Hør i NRKs nettspiller

Natten i Banditthagen (3:3)

Ellen har bursdagsselskap, men gjestene slåss. Vil det blir fred igjen mellom gjestene? Og vil Anne beholde hemmeligheten sin i nettet ... kjærlighetsbrevet som bare hun, Beate og Jørgen vet om? En ting vet Anne, at Jørgen er på hennes parti, at han holder med henne!

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search