Kirkenes (2015)

Spenning, Drama | 2 timer, 31 minutter
Rating:
0/10

Handling

Finnmarksjenta Friedel, med sine spesielle kunnskaper om russerne og internasjonal politikk, blir utnevnt som ny utenriksminister for å avstyre den russiske aggresjonen. Men når den russiske generalkonsulen i Kirkenes blir hardt skadd i et overfall og en russisk kvinne blir voldtatt og drept, blir situasjonen mer komplisert og Friedel aner konturene av et storpolitisk maskespill på høyeste nivå.»

Hørespill i tre episoder av Carl Henrik Grøndahl.

 

Kirkenes (1:3)

Den russiske presidenten truer statsminister Bonde. Krim er blitt russisk igjen, sier han. Nå er turen kommet til Barentsregionen. Finmarksjenta Friedel, med sine spesielle kunnskaper om russerne og internasjonal politikk, blir utnevnt som ny utenriksminister for å avstyre den russiske aggresjonen. Men når den russiske generalkonsulen i Kirkenes blir hardt skadd i et overfall og en russisk kvinne blir voldtatt og drept, blir situasjonen mer komplisert og Friedel aner konturene av et storpolitisk maskespill på høyeste nivå.

Hør i NRKs nettspiller

Kirkenes (2:3)

Friedel forstår mer og mer av russernes planer med Barentsregionen. Hun utfordrer og utfordres av den russiske utenriksministeren. Ikke bare på det politiske og militære nivået, men han sitter med kunnskaper om Friedels personlige traumer og hemmeligheter som han bruker som pressmiddel mot henne. Friedel må slåss mot sine indre demoner og sørge for sikkerheten til dem hun er glad i, mens styrkeoppbyggingen på grensen eskalerer.

Hør i NRKs nettspiller

Kirkenes (3:3)

Friedel forsvarer både Norge og sine nærmeste på en mesterlig måte, men da stiller russerne Norge overfor et ultimatum. Regjeringen vakler og Friedel får en siste sjanse til å finte ut russerne og berge freden mellom de to landene. En sinnrik plan settes i verk men Friedel betaler en mye høyere pris for freden enn hun noen gang kunne forestille seg.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search